Sporting Martinus koploper na zege bij Vreeswijk

Sporting Martinus verloor vorige week de topper tegen Swift. De Martianen waren tegen Vreeswijk dus gebrand op een overwinning, om mee te blijven strijden om de titel. Dat lukte: 1-5.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

De thuisploeg probeerde nog dapper op te bouwen van achteruit om zodoende ook de harde wind te bestrijden, maar kwam met name in de beginfase van het duel amper uit de verf. Het was Sporting Martinus wat vanaf minuut 1 de klok sloeg en direct kansen kreeg om te scoren. Ralph Rekkers en David Soesan kregen allebei een dot van een kans, maar troffen beiden de keeper op hen weg. Toch was het binnen 10 minuten raak: Van Breenen mocht een goede aanval afronden op aangeven van Soesan. Sporting Martinus bleef de baas en kreeg kansen op meer: een schot van Spooren ging net over, een scrimmige voor de keeper werd niet afgemaakt en Cornwall schoot op de vuisten van de keeper. Halverwege de eerste helft kroop Vreeswijk uit de schulp en kreeg het een eerste kans. Een vrije trap op 20 meter van de goal kwam goed voor en werd binnen gekopt: 1-1.

Daarna een fase met wat minder voetbal en weinig kansen voor beide ploegen. Totdat Sporting Martinus zich 10 minuten voor rust herpakt en orde op zaken stelt. Bary kopte raak uit een corner, Soesan schoof de 1-3 binnen en nog voor rust maakte Cornwall na een fraaie aanval de 1-4. Na rust speelt Sporting Martinus met  de rem erop, al maakt Soesan in de slotfase nog wel de 1-5.

Omdat Swift verloor op bezoek bij Ouderkerk, gaat Sporting Martinus nu op doelsaldo aan kop. Volgende week ontvangt Sporting Martinus Zwaluwen, in de laatste wedstrijd van 2019.

Opstelling Sporting Martinus: Niels Wuhtrich, Yvo Bary, Jefferson Vegas, Christoph Kleiren, Jeffrey Riemslag, Björn van Breenen, Raymon Wismeier, Nils Spooren, Ralph Rekkers, David Soesan, Joël Cornwall