Sporting Martinus laat voorbij UVV

Zondag werden vanwege de storm alle voetbalwedstrijden afgelast. De KNVB verplaatste de meeste duels naar 1 maart, maar UVV en Sporting Martinus besloten om niet zo lang te wachten. De ploegen uit Zondag 3c stonden dinsdagavond al tegenover elkaar. Sporting Martinus boekte een eenvoudige overwinning: 0-4.

Bekijk hier het programma en de stand in Zondag 3c

Om half negen precies werd er afgetrapt in Utrecht. Al snel werd duidelijk dat Sporting Martinus de bovenliggende partij was. Op enkele speldenprikjes na kwam UVV nauwelijks onder de druk van de rood-gelen uit. Het leek dan ook slechts een kwestie van tijd tot het eerste doelpunt zou vallen. Al na vijf minuten ontstonden de eerste kansen voor het doel van UVV: een kopbal van Ralph Rekkers kwam via een UVV’er op de lat terecht en een harde inzet van Nils Spooren werd door de keeper gekeerd. Ook na een uitbraak van Tiago dos Santos en Ralph Rekkers bood de Utrechtse doelman redding.

Ondanks de kansen was het bij rust nog 0-0. Na rust profiteerde Sporting Martinus van de wind in de rug en ging de ploeg door waar het gebleven was. Al na twee minuten bereikte een verre inworp Joël Cornwall, die vrij voor de keeper snoeihard kon uithalen maar geen doel trof. Daarna kopte Jesse Correia bijna raak, redde de keeper andermaal op een goed schot van Cornwall. De ploeg van Tom Verhoek moest geduldig blijven en een klein kwartier voor tijd viel dan toch de 0-1. Rekkers opende de score met een omhaal, nadat Cornwall de bal had doorgekopt. Daarna ging het hard. Een paar minuten later zette Dos Santos zijn ploeg op 0-2, nadat UVV slecht uitverdedigde. In de slotfase brachten Cornwall en Rekkers de stand naar 0-4.

Zo verstevigt Sporting Martinus dus de koppositie en kan het op 1 maart rustig afwachten wat de concurrentie doet. Aankomende zondag wacht eerst nog de topper tegen ZSGOWMS, dat de vierde plaats bezet.

Opstelling Sporting Martinus: Niels Wuthrich, Yvo Bary, Jesse Correia, Jefferson Vegas, Jeffrey Riemslag, Tiago Dos Santos, Nils Spooren, Björn van Breenen, Raymon Wismeyer, Joël Cornwall en Ralph Rekkers. Wisselspelers waren Valentino Meulman, Christoph Kleiren, Jan Sjerps en Niek Koning.

Sporting Martinus-talent Rekkers: “Spel veel fysieker”