Sporting Martinus leeft nog na broodnodige zege op Diemen

Onderin de derde klasse C heeft Sporting Martinus drie hele belangrijke punten gehaald. In de degradatietopper tegen concurrent Diemen won de ploeg van Jannis van der Lijcke op eigen veld met 2-0, waardoor de Amstelveners nog altijd meedoen in de strijd om lijfsbehoud.

Sporting Martinus begon de wedstrijd met een achterstand van vier punten in de competitie, dus moest op het eigen sportpark Overburg vechten voor wat het waard was. De eerste kans was echter voor de gasten, maar een hoge bal van Maikel Groenteman werd op fraaie wijze door doelman Steven den Heeten uit de verre hoek getikt. Aan de andere kant kreeg Jesse Correia enkele kansen om binnen te koppen, maar hij wist de bal telkens niet tussen de palen te koppen.

De eerste helft ging gelijk op, al waren de kansen voor de thuisploeg. Via Ramon Wismeyer en Fabian van Ginkel was Sporting Martinus dicht bij, maar hield Diemen-doelman Dave Moen zijn doel knap schoon. Op slag van rust werd hij echter wel gepasseerd. Een vrije trap van Marc Nipius ging over iedereen heen, waarna de bal bij Ramon Wismeyer belandde. De aanvaller hoefde niet te twijfelen en tikte van dichtbij de openingstreffer binnen.

In de tweede helft trok Sporting Martinus de wedstrijd steeds meer na zich toe. Negen minuten na de rust werd de score uitgebreid naar 2-0, toen Jesse Correia wist te profiteren van slecht uitverdedigen. Diemen-verdediger Pierre Tosch schoot de bal tegen de aanvaller aan, waarna Correia hiervan kon profiteren en de bal langs Dave Moen schoof (2-0).

Na een uur spelen leken de Amstelveners de wedstrijd definitief te kunnen beslissen. Een overtreding van Mitchell de Vries op Ramon Wismeyer werd bestraft met een strafschop en een gele kaart. De toegekende penalty werd door Correia echter zwak ingeschoten, waardoor doelman Moen de strafschop wist te keren en Diemen nog in de wedstrijd hield.

De frustraties liepen echter op bij de gasten, wat uiteindelijk leidde tot een rode kaart. Terwijl de scheidsrechter in de buurt van de cornervlag al een vrije trap aan Diemen had gegeven, uitte Dennis van Bree zijn frustratie op zijn directe tegenstander. De aanvaller gaf een trap na tegen Melvin Draaijer en moest met een rode kaart het veld verlaten. In de laatste twintig minuten kreeg Sporting Martinus nog enkele kansen, maar Diemen wist met een man minder stand te houden. De 2-0 bleef uiteindelijk op het scorebord staan, waardoor de thuisploeg een enorm belangrijke overwinning boekte.

Na vier nederlagen op rij weet Sporting Martinus weer wat winnen is. “Dit is enorm belangrijk voor het team”, zei trainer Jannis van der Lijcke na afloop. “Het was een terechte overwinning, dus dit geeft het elftal een hoop zelfvertrouwen. We leven nog. Bij een nederlaag waren we gedegradeerd, nu doen we nog mee. Het zal lastig worden, maar we hebben nog een kans op de nacompetitie.”

Diemen-trainer Robin Ernest erkende dat Sporting Martinus de terechte winnaar was. “We hebben dit aan ons zelf te danken. We hadden op het middenveld de overhand, maar konden dat niet laten zien in het creëren van kansen. Met een overwinning hadden we goede zaken kunnen doen, maar vandaag hebben we terecht verloren. Nu moet de focus op de resterende vier wedstrijden. We moeten ons op z’n minst plaatsen voor de nacompetitie, misschien zelfs nog direct lijfsbehoud. Daar heb ik namelijk alle vertrouwen in.”

Door de 2-0 overwinning blijft Sporting Martinus nog in leven. De ploeg van Jannis van der Lijcke is echter nog wel de hekkensluiter, al is het verschil met concurrenten Diemen en Nieuw-West slechts één punt. Het gat met de veilige ploegen is zes punten, al lijkt die kans met nog vier wedstrijden te gaan klein. Naar verwachting zullen Diemen, Nieuw West en Sporting Martinus in de laatste wedstrijden uitvechten welke van de drie zich plaatst voor de nacompetitie.

Verslag Joachim van der Marck
Foto Martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!