Sporting Martinus ontsnapt dankzij late treffers aan puntverlies

Zondag derdeklasser Sporting Martinus heeft op het juiste moment puntverlies op bezoek bij VVH/Velserbroek voorkomen. De ploeg van Tom Verhoek keek lange tijd tegen een achterstand aan en pakte door twee late treffers alsnog de volle buit mee: 1-2.

De eerste helft van het duel tussen de nummers negen en vier van de ranglijst was erg matig, mede door de harde wind en soms heftige regenval. Na een paar spaarzame kansen kwam VVH/Velserbroek met een gelukje aan de leiding. Martinus-middenvelder Aldin Mehanovic kreeg de bal tegen de hand, wat voor de scheidsrechter voldoende was om een strafschop te geven. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Jeffrey Kors.

Na de rust zette Sporting Martinus meer aan om een 1-0 achterstand weg te poetsen. VVH/Velserbroek kon alleen gevaarlijk worden uit de vele hoekschoppen die de thuisploeg kreeg. De Amstelveners moesten lang wachten op een gelijkmaker. Pas in de 85ste minuut knikte de geheel vrijstaande David Soesan de bal binnen, al zag de doelman er niet heel goed uit: 1-1. De bezoekers voelden dat er meer inzet en voerden de druk op. Het leverde Martinus ook een late winnende treffer op. Invaller David Kasse, pas koud in het veld, promoveerde een afgemeten voorzet van Nils Spooren tot de 1-2.

Door de overwinning blijft Sporting Martinus keurig bovenin meedraaien. De ploeg van Tom Verhoek staat slechts vier punten achter de drie koplopers HBC, IVV en DCG. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)