Home / slideshow / Sporting Martinus ontwikkelt door met zondagselectie
Sporting Martinus

Sporting Martinus ontwikkelt door met zondagselectie

Sporting Martinus brengt het aankomende seizoen een Onder 23-selectie op de been.  De KNVB, die de nieuwe competitie lanceert als onderdeel van de herstructurering voor de jeugd, heeft reeds een inschrijving van de club ontvangen.

Onder 23-competitie

Tom Verhoek, hoofdtrainer van Zondag 1, is content met de beslissing van zijn club. “Sporting Martinus heeft zich inderdaad daarvoor ingeschreven, dus de club is momenteel druk bezig om dat vorm te geven. Het Onder-23-team maakt de stap naar de eerste selectie kleiner, ook daar ben ik blij om. Het wordt echt een pure aanvulling van onze club. Ik ben blij dat de competitie op zaterdag plaatsvindt. Als we jongens hebben die in de zondagselectie weinig aan spelen toekomen, dan kunnen ze daar eveneens op zaterdag voetballen. Er zit gelukkig geen limiet aan het aantal wedstrijden dat je daar kunt spelen.”

Langer termijn

De Amstelveense club is druk bezig om de randvoorwaarden rondom de vereniging nog beter te stroomlijnen. “Bij Sporting Martinus kunnen wij niet financieren, maar wel faciliteren. Iedereen betaalt bij ons kortom contributie en niemand krijgt betaald. Daarvoor in de plaats is de club wél bezig een aantal zaken te kunnen faciliteren.”

Zo beschikt de zondagselectie volgend seizoen over de ervaren keeperstrainer Roel Turkenburg. “Roel zit momenteel bij Aalsmeer, maakte een profcarrière bij AZ mee en heeft vroeger onder meer bij Argon gekeept. Bovendien is hij keeperstrainer van JOS Watergraafsmeer geweest, dus dat is een hoog niveau. Hij wordt naast keeperstrainer ook assistent-trainer bij ons op de dinsdag.”

“Tevens wordt Robin Telkamp, een van de talentvolle eigen trainers binnen de club, aan de technische staf toegevoegd. Met Robin erbij komt er meer ruimte om spelers individueel te laten ontwikkelen en specifieke onderdelen te trainen. Je ziet dus dat we qua faciliteiten als club onder leiding van Arjan Bisseling (technische zaken, red.) echt grote stappen aan het maken zijn.”

Niveau omhoog

Alles is bij Sporting Martinus erop gericht om de komende jaren de volgende stappen te kunnen zetten. De zondagselectie beschikt volgend seizoen over een vaste selectie, waarbij menig speler de club trouw blijft. “Sporting Martinus bestaat uit een trouwe groep, dus er gaan gelukkig nooit zoveel spelers weg. De gesprekken met de huidige selectiespelers waren bijvoorbeeld ook niet zo moeilijk. De jongens maken zeker progressie door, maar voelen eveneens de betrokkenheid bij de club.”

“De afgelopen jaren zijn er een aantal jeugdspelers van Sporting Martinus uitgewaaid naar een behoorlijk niveau, zoals Ralph Jurka (Ajax Zaterdag, red.) en Flip Klomp (AFC Onder-19, red.)”, gaat Verhoek verder. “Natuurlijk hopen we in de toekomst dat ook dat soort jongens de club weer weten te vinden, zodat we als vereniging een stap omhoog kunnen maken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Sporting Martinus

Sporting Martinus versterkt zondagselectie: “Prachtig om te zien”

Send this to a friend