Home / Algemeen / Sporting Martinus pakt ondanks nederlaag nacompetitieticket

Sporting Martinus pakt ondanks nederlaag nacompetitieticket

Als promovendus is Sporting Martinus erin geslaagd een nacompetitieplek in de zondag derde klasse C te veroveren. Ondanks een 3-2 nederlaag op bezoek bij Laren’99 kan de ploeg van Ron Gerlof zich opmaken voor de strijd om promotie naar de tweede klasse.

“We zijn op twee spelers na met dezelfde selectie als die in de vierde klasse speelde, dus ik ben trots op de ploeg die wij hebben”, aldus Gerlof. “Het was geen makkelijke competitie, maar we hebben bewezen een hele stabiele en degelijke ploeg hebben waarin we het beste in elkaar naar boven halen.”

De resultaten op andere velden waren voor Sporting Martinus vandaag vooral erg belangrijk. “We waren afhankelijk van een verlies van Olympia Haarlem en winst van DWS”, blikt de oefenmeester terug. “Onze wedstrijd tegen Laren deed er gek genoeg niet veel toe en dat merkte je ook de hele wedstrijd.” De scherpte ontbrak namelijk bij de bezoekers, hoewel dat niet direct zichtbaar was in het scoreverloop.

In de eerste helft kwam Sporting Martinus op een 0-1 voorsprong. Na een half uur spelen werd de score geopend door Ralph Jurka. Al kwam Laren enkele minuten later direct weer langszij, want Bart Kaarsgaren kopte de gelijkmaker binnen. Daarmee waren de hoogtepunten van de eerste helft al zo goed als geweest en er werd gerust met een gelijke stand.

De tweede helft was een stuk attractiever en vooral doelpuntrijk. De regen kwam hard uit de lucht, maar met die druppels begonnen ook de doelpunten te vallen. Vanaf elf meter mocht Jordi Karssen van Laren aanleggen, maar hij stuitte nog op de doelman, de rebound werd wel binnen geschoten en wederom was Kaarsgaren trefzeker: 2-1. Drie minuten later maakte Kaarsgaren zijn derde van de middag en tekende de verdediger voor de hattrick.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, ook gezien de stand bij Olympia Haarlem en DWS. Die waren beiden in het voordeel van Sporting Martinus, dus de ploeg uit Amstelveen hoefde niet meer zo nodig. De vijfde en laatste treffer van de wedstrijd kwam echter wel van de bezoekers. Slechts twee minuten na de derde treffer van Laren trof Joel Cornwall doel: 3-2. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op een doelpunt, maar bleek geen van beide meer scherp genoeg in de afronding.

“Een slippertje vandaag, ja”, zo oordeelde Ron Gerlof na afloop. “Maar we hebben het altijd lastig tegen ploegen die op gras spelen.” De behaalde nacompetitie deed de verliespartij dan ook snel vergeten en er heerste vreugde bij de spelersgroep van Martinus. “We gaan in de kantine zeker een biertje drinken met de hele groep op het resultaat van het seizoen”, aldus de oefenmeester, die ambitieus is wat de toekomst betreft. “We eindigen nu boven verwachting, maar ik merk dat de spelers elk jaar een stapje beter worden. Als we in de derde klasse blijven kunnen we bovenin meedraaien en in de nacompetitie nu zijn we ook zeker niet kansloos.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag derde klasse C.

Foto’s Josta van Zoonen

Send this to a friend