Sporting Martinus schakelt reserves van Ajax uit

Zondag derdeklasser Sporting Martinus heeft Ajax 2, de landskampioen bij de zaterdag reserves, uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB beker van het district West 1. De ploeg van Ron Gerlof won op Sportpark Overburg met 2-1.

Voor zo’n 200 toeschouwers waren de Amstelveners voor rust de betere ploeg. Met veel passie en strijd werd gestreden voor iedere meter. Het resulteerde al na tien minuten in de eerste grote kans, maar Niek Koning zag zijn inzet worden gekeerd door Olof Kool. Vijf minuten later was het wel raak voor Koning. Een lob over de doelman kon door een aantal verdedigers niet meer van de lijn worden gehaald (1-0).

Foto Alex van Elven | Niek Koning brengt Martinus op prachtige wijze op 1-0

Ajax kreeg in het eerste deel van de wedstrijd nauwelijks kansen. Pas na 25 minuten vielen via Ricardo Fransberg en Sandro Contrucci de eerste mogelijkheden te noteren. Nog voor rust leken de Amstelveners op rozen te zitten toen Joel Cornwall de score wist te verdubbelen. Uit een schitterende vrije trap schoot hij de 2-0 binnen.

Martinus, dat aantrad zonder de geblesseerde Ralf Jurka, moest het na rust ook doen zonder Diego Thomas en David Soesan die geblesseerd in de kleedkamers achterbleven. Ajax nam steeds meer het initiatief en zette de Amstelveners steeds meer onder druk. Na een goede combinatie was het uiteindelijk Nick Lammers die voor de aansluitingstreffer zorgde en doelman Niels Wutrich kansloos liet (2-1).
20161022-martinus-ajax-2-beker-alex-van-elven-4

De ploeg van Ron Gerlof wist zich na die tegentreffer te herpakken en zo ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. Halverwege de tweede helft moest Ajax verder met tien man omdat Perry Schoenaker na twee gele kaarten het veld moest verlaten. Ook Martinus mocht het duel niet met elf man uitspelen omdat Raymon Wismeijer na een overtreding van achteren op Donny Kessing direct de rode kaart kreeg voorgeschoteld. In totaal vielen en trouwens zeven gele kaarten.

Waar Ajax in de slotfase nog naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker wist Martinus stand te houden en de 2-1 over de streep te trekken. Martinus plaatst zich dus voor de tweede knock-out ronde. Klik hier voor alle uitslagen uit de eerste ronde van de KNVB beker.