Sporting Martinus toont zich nog degelijker dan FC Weesp

FC Weesp heeft verzuimd te profiteren van de nederlaag van koploper Bloemendaal bij RODA’23. De ploeg van Mario Rijnsburger ging op bezoek bij Sporting Martinus met 3-1 onderuit. De promovendus uit Amstelveen gaf nauwelijks een kans weg en bleek in de tegenaanval uiterst effectief. Trainer Ron Gerlof: “Ik wist dat Weesp een degelijke ploeg heeft, maar wij zijn nog degelijker.”

Al binnen twee minuten kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid. Weesp-doelman Arno Copier had moeite met het verwerken van een vrije trap van Joël Cornwall, maar Ramon Wismeyer kon hier bij de tweede paal niet van profiteren. Twintig minuten later liet Ralph Jurka de grootste kans op de openingstreffer onbenut. Na goed terugleggen van Thomas Verhoogt mikte de spits van dichtbij over het doel.

Rijnsburger miste in de eerste helft de overtuiging bij zijn ploeg. “Er was geen strijd, geen beleving. We waren te slordig en het baltempo lag iets te laag. Misschien dat er een stukje druk bij kwam kijken. In de rust heb ik het aan de spelers gevraagd, maar ook zij konden de vinger er niet op leggen.” Er werd in het eerste bedrijf nauwelijks een kans gecreëerd omdat het ontbrak aan overleg en scherpte in de buurt van het strafschopgebied. De enige keer dat de gasten gevaarlijk waren voor het doel van Niels Wuthrich, raakte Oseanu Doorn de bal volledig verkeerd. Aan de andere kant was het na 35 minuten wel raak. Aanvoerder Jesse Correia kopte uit een hoekschop van Wismeyer snoeihard de 1-0 binnen.

Foto Alex van Elven | Jesse Correia loopt met een glimlach terug nadat hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong heeft gebracht

Na de rust probeerde Weesp terug te komen in de wedstrijd. Verder dan twee afstandsschoten, van Zakaria Lamhamdi (gepakt) en invaller Buddie Buddenberg (gekraakt) kwamen de gasten niet. Martinus hield het achterin goed dicht en loerde op de kansjes die het zou krijgen. Copier stompte een voorzet van Wismeyer in de voeten van Cornwall, maar hij schoot hoog over en liet het na de wedstrijd in het slot te gooien.

In de laatste tien minuten deed de 20-jarige aanvaller dit wel, waarbij hij twee keer David Soesan dankbaar mocht zijn voor de assist. Eerst gebruikte de invaller zijn lichaam goed om een lange bal te controleren en legde hij de bal klaar voor Cornwall om de 2-0 te maken. Vlak voor tijd brak Soesan aan de rechterkant door en bleek hij oog-in-oog met Copier niet zelfzuchtig. Het binnenschuiven was een koud kunstje voor Cornwall: 3-0. Dat Buddenberg in de blessuretijd de eretreffer maakte na goed voorbereidend werk van Doorn, was slechts voor de statistieken: 3-1.

“Wij verdienden het vandaag niet om te winnen”, was Rijnsburger na afloop duidelijk. “Dat ik niet iedereen tot mijn beschikking had en twee weken tegen Schoten (2-3 nederlaag, red.) zelfs vijf spelers miste, mag geen excuus zijn. We zitten gewoon in een moeilijke fase. Het is zaak om zo snel mogelijk het geloof weer terug te krijgen bij de spelers.”

Sporting Martinus zette een goede stap richting de grens van 33 punten die Gerlof heeft vastgesteld om erin te blijven. “Dit zijn de mooie puntjes en ook meer dan terecht. Ik wist dat Weesp een degelijke ploeg heeft, maar wij zijn nog degelijker. We gaven nauwelijks iets weg en scoren er nu zelf drie, dat is ook wel eens anders geweest.” Met wedstrijden tegen Ouderkerk, nummer drie DWS en koploper Bloemendaal wacht de huidige nummer zes. “Als wij zo gegroepeerd blijven spelen, in onze kracht, dan kunnen wij het ook DWS en Bloemendaal moeilijk maken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.