Home / Algemeen / Sporting Martinus na twee jaar terug in de derde klasse

Sporting Martinus na twee jaar terug in de derde klasse

Sporting Martinus is op overtuigende wijze kampioen geworden van de zondag vierde klasse F. De ploeg van Ron Gerlof won met 1-4 bij Swift en mag zich gaan opmaken voor een seizoen in de derde klasse. Maandag de beelden en reacties.

Het is twaalf jaar geleden dat Martinus voor het laatst promoveerde. Toen bereikte het via de nacompetitie zelfs de tweede klasse. Degradaties in 2011 en 2014 zorgden er voor dat de club opnieuw aan een opmars moest beginnen. Waar vorig seizoen promotie, via de nacompetitie nog net werd mis gelopen werd de kroon u wel op het werk gezet. Sporting Martinus was dit jaar oppermachtig in de vierde klasse F.

01502016 Martinus kampioen

Waar het seizoen begon met een 3-0 zege op Swift werd het kampioenschap binnen gehaald tegen dezelfde tegenstander. Aan het Olympiaplein werd het 1-4. Vlak voor rust viel eigenlijk al de beslissing en viel de spanning weg bij spelers, toeschouwers en trainer. Na twee gevaarlijke kansen voor Swift via Piet Zweegers en Loek Mennen was het in de twaalfde minuut dat Dai Nagashima op het randje van buitenspel de score kon openen. Op slag van rust bepaalde de Japanner met zijn tweede treffer van de middag en zijn zestiende van het seizoen voor de bevrijding.

Na rust werd Martinus nog eens extra in het zadel geholpen door een tweede gele, en dus rode, kaart voor Jasper van Kuijen na het neerhalen van invaller Thomas Delleman. Spelmaker Joel Cornwall zorgde vervolgens op aangeven van Ramon Wismeijer op prachtige wijze voor de 0-3. Nadat invaller David Soesan voor de 0-4 had gezorgd na een fout van doelman Van de Velden bepaalde Vincent Johnson de eindstand op 1-4.

01502016 Martinus kampioen 3

Scheidsrechter Ramdjan vond het na 89 minuten wel genoeg zodat Martinus aan het feestje kon beginnen. Met vuurwerk, champagne en veel gezang werd de promotie naar de derde klasse gevierd. Voorzitter Rick van Bruggen keek in het al het feestgedruis gelijk een stapje verder. “Toen ik nog speelde werden we ook kampioen in de vierde klasse om het jaar er op via de nacompetitie (in 2004, red.) via de nacompetitie gelijk naar de tweede klasse door te stoten. Ik zet dus in op een periodetitel volgend jaar.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de vierde klasse F. Morgen een samenvatting, reacties en natuurlijk de feestelijk beelden.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)