Home / Algemeen / Sporting Martinus in tweede helft langs Fortius

Sporting Martinus in tweede helft langs Fortius

In de zondag derde klasse C heeft Sporting Martinus zeer goede zaken gedaan met een 0-3 overwinning op Fortius. De Amstelveners lopen twee punten uit op Schoten zo heeft het de vierde plaats steviger in handen. Als de ploeg van Ron Gerlof deze positie vast weet te houden dan is de kans groot dat het nacompetitie mag gaan spelen. Voor Fortius geldt hetzelfde maar dan voor lijfsbehoud in de derde klasse, rechtstreekse degradatie behoort ook nog tot de mogelijkheden.

De zege van Sporting Martinus kwam uiteindelijk tot stand in het tweede bedrijf. In de eerste 45 minuten viel er namelijk weinig te genieten op Sportpark Middenmeer. Zowel Fortius en Sporting Martinus voetbalden in een langzaam tempo en leden veelvuldig balverlies. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de kleedkamers werden opgezocht met een brilstand op het bord.

Na de pauze slaagde Sporting Martinus erin om Fortius meer onder druk te zetten. Na een uur spelen leverde dit de openingstreffer op. Na een voorzet van Ramon Wismeyer was het Fabian van Ginkel die uithaalde, zijn poging werd uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd door Ralph Jurka: 1-0. Na dit doelpunt leek het verzet van Fortius al gebroken te zijn. Tien minuten later was dit helemaal het geval toen Yvo Bary de 0-2 binnenkopte.

In de slotfase bekroonde David Soesan zijn goede invalbeurt met een doelpunt. Hij schoot hard raak in de korte hoek: 0-3. Vervolgens is het nog even schrikken voor Sporting Martinus als Thomas Verhoogt in botsing komt met een verdediger van Fortius. Hij wordt minutenlang behandeld aan een hoofdwond maar kan het duel uiteindelijk gewoon uitspelen.

Sporting Martinus moet er in de resterende wedstrijden voor zorgen dat het de vierde plaats weet te behouden. Dan nog is het afhankelijk van DWS, dat met Olympia Haarlem verwikkeld is in de strijd om de derde periode. Als DWS deze weet te winnen dan plaatst de nummer vier zich ook voor de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Alex van Elven

 

 

Send this to a friend