Sporting Martinus verslaat DWS in wedstrijd met twee gezichten

In de derde klasse C heeft Sporting Martinus haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. Thuis werd medepromovendus DWS met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Yvo Bary.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, vond Martinus-trainer Ron Gerlof. “Eerste helft was volledig voor ons. We zetten ze helemaal vast en spelen goed voetbal. Ze hadden jongens die niet echt omschakelen. Daar hadden we ons op voorbereid.” Martinus creëerde genoeg kansen in de eerste helft, maar moest tot tien minuten voor rust wachten tot dat de 1-0 viel. Yvo Barry kopte een voorzet van Raymon Wismeijer tegen de touwen. Martinus vergat in de eerste helft de voorsprong verder uit te breiden. “Ik vond dat we als team niet goed speelden”, zei DWS-trainer Guus Uhlenbeek. “Zij waren bereid om harder te werken. Het leek alsof wij nooit echt aan de wedstrijd waren begonnen.”

20161002 Sporting Martinus - DWS (website Martinus)

Bij DWS werd Younes Makraou na rust erin gebracht bij de bezoekers. Het wedstrijdbeeld veranderde volledig. “Ja dat klopt wel. Zijn invalbeurt zorgde voor wat meer aanvalsdrift”, vond Uhlenbeek. DWS kreeg ook een paar goede kansen, onder andere via spits Chad de Jong. “Als je genoeg kansen creëert en je scoort niet, dan verdien je het ook niet.” Ook Gerlof zag een totaal andere tweede helft. “Met Makraou erbij gingen ze veel beter spelen. Ook gingen ze met drie man achterin spelen en dan zie je dat ze eigenlijk meer kwaliteit hebben. Gelukkig pakte onze keeper Steven den Heeten ook nog een paar goede ballen.” In de slotfase moest Sporting Martinus met tien man verder, na de tweede gele kaart van Raymon Wismeijer. Maar de ploeg van Ron Gerlof hield stand en kon de drie punten in Amstelveen houden.

20161009 Sporting Martinus - DWS (website Martinus)

Uhlenbeek vond de nederlaag verdiend: “Met alleen goede spelers word je geen kampioen. Strijdlust moet de basis zijn. De tegenstander heeft dit keer goed zijn huiswerk gedaan. Wij hebben veel frivole en technische spelers. Maar het begint bij inzet.” Martinus weet sinds de overwinning op RODA ’23 in de eerste speelronde weer eens te winnen. “Simpel redenerend (eerste helft voor ons, tweede voor hun) zou je kunnen zeggen dat een gelijkspel verdiend was geweest. Maar we hebben het ook een aantal keren op deze manier weggeven. Dus dat we ‘m er nu wel een keer uitslepen is natuurlijk wel lekker”, concludeerde Gerlof.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de derde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Website Sporting Martinus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)