Sporting Martinus verslaat Nieuw West in belangrijk degradatieduel

In de kelder van de zondag derde klasse C heeft Sporting Martinus een zeer belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud. Directe degradatie-concurrent Nieuw West werd op het eigen sportpark Overburg in Amstelveen met 2-0 verslagen.

Na een controlerend begin van beide ploegen was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd meteen al raak. Uit een vrije trap van Abdessadak El-Arabi kopte Jesse Correia met vier minuten op de klok de openingstreffer voor Sporting Martinus in het dak van het doel. Dit was tegen de verhoudingen in, aangezien Nieuw West tot die tijd in balbezit een meerderheid had.

1Door de vroege achterstand moest Nieuw West het wedstrijdplan aanpassen om met een resultaat terug te kunnen naar Amsterdam-West. De ploeg was de eerste helft veel beter dan de tegenstander, maar kon het overwicht niet uitdrukken in een doelpunt. Via Bilal Eikhamlichi kregen de gasten een paar minuten voor rust een enorm kans, maar oog-in-oog met Martinus-doelman Steven den Heeten tikte hij de bal in het zijnet.

2Ook na rust werd Sporting Martinus onder druk gezet. Nieuw West had in aanvallend opzicht echter erg veel moeite, waardoor Martinus meerdere keren met de schrik vrij kwam. De aanvallende druk leek de Amstelveners teveel te worden, maar zelfs van het slechte uitverdedigen wisten de gasten geen gebruik van te maken.

Terwijl een verdiende gelijkmaker van Nieuw West aanstaande leek, werden ze achterin verrast door Sporting Martinus. Na ruim een uur spelen kreeg Mickey Wever de bal met een gelukje bij Pieter van den Broek. De extra ingebrachte aanvaller wist Nieuw West-doelman Abdelhak Biari te passeren en hiermee voor de 2-0 te zorgen.

phoca_thumb_l_DSC04833

Na de 2-0 leek de wedstrijd gespeeld. De frustratie nam toe bij Nieuw West, dat erg onzorgvuldig met de ruimte en het balbezit omging. Sporting Martinus bleef op de counter proberen de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar besefte zich zelf ook wel dat de belangrijke overwinning binnen was.

Volgens assistent-trainer Jamal Ahaddouch had Nieuw West meer verdiend. “Voetballend waren wij de betere, zeker de eerste helft. We moeten alleen simpelere keuzes maken wanneer we in de buurt van het doel komen. Dat heeft ons deze nederlaag gekost. Nu moeten we weer verder, er komen nog negen finales voor lijfsbehoud.”

4Door de overwinning springt Sporting Martinus over Nieuw West heen en staat het op een voorlopige plek voor de nacompetitie. “. We hebben hard gewerkt en deze drie punten zijn heel belangrijk voor de ploeg . De nacompetitie is ons hoofddoel voor de komende wedstrijden. Pas wanneer we ook van andere concurrenten winnen, kunnen we verder kijken”, aldus trainer Kees Koedood.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag derde klasse C