Sporting Martinus verslaat ook Alliance’22 met minimaal verschil

Sporting Martinus heeft ook de tweede competitiewedstrijd met minimaal verschil gewonnen. De ploeg van Tom Verhoek had tegen Alliance’22 aan een doelpunt van Yvo Bary genoeg voor de volle buit: 1-0.

De Amstelveners schoten in de eerste minuten uit de startblokken en zetten de bezoekers direct onder druk, resulterend in een paar hoekschoppen. Maar net als een week geleden tegen Diemen (1-0, doelpunt Joël Cornwall, red.) waren er ook nu weinig uitgespeelde mogelijkheden voor beide doelen. Opnieuw moest Sporting Martinus het van een dood spelmoment hebben. Uit een hoekschop van Raymon Wismeijer kopte Yvo Bary raak.

Ondanks de voorsprong veranderde het spelbeeld na rust weinig. Beide ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht en kwamen niet verder dan een paar speldenprikjes, zonder dat de keepers serieus op de proef werden gesteld. Alliance’22 was in de slotseconden met een offensief dicht bij een gelijkmaker, maar doelman Niels Wuthrich zag een kopbal rakelings naast zijn doel gaan.

Met zes punten van twee wedstrijden is Sporting Martinus prima aan het seizoen begonnen. Op doelsaldo staan de Amstelveners derde, achter IVV en ZSGOWMS. Volgende week komt het nog puntloze Bloemendaal op bezoek in Amstelveen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.