Home / Algemeen / Sporting Martinus zakt naar laatste plaats na ruime nederlaag

Sporting Martinus zakt naar laatste plaats na ruime nederlaag

In de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse C, heeft Sporting Martinus een zware nederlaag geleden. Op eigen veld werd met 1-4 verloren van DSOV, waardoor de Amstelveners naar de laatste plaats zakten. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Jannis van der Lijcke het niet meer in eigen hand.

Sporting Martinus begon de wedstrijd goed en kwam via Jesse Correia op een 1-0 voorsprong. “We boden goed partij tegen de nummer twee van de ranglijst. Dat is toch knap”, zei Van der Lijcke na afloop. “Het verschil op de ranglijst was nauwelijks zichtbaar. We kwamen knap op voorsprong en konden met vertrouwen de kleedkamers ingaan. Helaas was het na de rust een totaal andere wedstrijd.”

Al vroeg in de tweede helft kwam DSOV via Bianco Carolina op gelijke hoogte. Vlak daarna bracht Brian Wilderom de gasten zelfs op voorsprong. Van der Lijcke: “Na de 1-2 was het gespeeld. Het werd steeds moeilijker en we konden niet terug in de wedstrijd komen. Als dan ook nog een derde tegentreffer valt, is de wedstrijd beslist.” Die beslissing viel door een treffer van Tyrone Carolina. Hoewel Sporting Martinus door een bal op de paal nog een grote kans kreeg om iets terug te doen, zorgde Brian Carolina namens DSOV vlak voor tijd voor de 1-4 eindstand. “In de tweede helft ging het snel, al was de grote nederlaag niet nodig”, aldus Jannis van der Lijcke.

Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt degradatie onafwendbaar voor Sporting Martinus. Concurrent Nieuw-West won met 2-1 van DSS en Diemen pakte een punt na een 2-2 gelijkspel bij ZSGO/WMS. Het verschil met de concurrentie is hierdoor gegroeid tot respectievelijk twee en vier punten. Aangezien de laatste twee uit de derde klasse degraderen, is de kans groot dat Sporting Martinus volgend seizoen in de vierde klasse actief is.

Ondanks de laatste plaats blijft Jannis van der Lijcke positief. “Het wordt lastig, maar we hebben er vertrouwen in. Twee wedstrijden winnen (tegen AGB en RKDES, red.) en we doen nog mee. We zijn met de week beter gaan voetballen, dus het is mogelijk voor ons. Helaas hebben we het niet in eigen hand. We zijn afhankelijk van anderen, dus moeten we hopen dat zij in de laatste twee wedstrijden punten laten liggen.”

Archieffoto: Martinianen

Send this to a friend