Home / Algemeen / Sporting Martinus zet De Meer met zakelijke zege opzij

Sporting Martinus zet De Meer met zakelijke zege opzij

Sporting Martinus is nog altijd ongeslagen op eigen veld. Ook De Meer lukte het niet om de ploeg van Tom Verhoek te verslaan. De nummer vier van de zondag derde klasse C boekte een zakelijke 2-0 overwinning.

Het duurde even voordat het duel in Amstelveen op gang kwam. Pas na een kwartier zorgde Björn van Breenen voor het eerste gevaar, maar werd zijn schot goed gekeerd. Daarna liet Niek Koning twee opgelegde kansen op een openingstreffer onbenut. De Meer hield goed stand, totdat Christoph Kleiren enkele minuten voor rust van dichtbij de 1-0 binnen tikte.

In de tweede helft kreeg Sporting Martinus voldoende kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. Joël Cornwall en Fabian van Ginkel slaagden hier niet in, jongeling Nils Spooren wel. De linksbuiten schoot een kwartier voor tijd, na goed voorbereidend werk van Koning, de 2-0 binnen. Dat was zijn eerste treffer in het eerste elftal van de Amstelveners. “En net als vorige week (tegen DCG, red.) was hij verreweg de beste van het veld”, zei Verhoek.

De Meer, dat de laatste vier wedstrijden verloor en zelfs geen doelpunt maakte, probeerde met een slotoffensief een aansluitingstreffer te forceren. De bezoekers waren hier enkele keren dichtbij, maar dat was de ploeg van Stan Bijl niet gegund. “In die fase zijn we echt een paar keer ontsnapt. Ballen van de doellijn gehaald en twee geweldige reddingen van Niels (Wuthrich)”, aldus Verhoek. De 2-0 bleef op het scorebord staan, waardoor Sporting Martinus met dezelfde cijfers won als de heenwedstrijd.

Dankzij de overwinning hebben de Amstelveners een gaatje geslagen met de concurrenten, die allemaal verloren. Sporting Martinus staat iets steviger op de vierde plek. De Meer is inmiddels naar een nacompetitieplek gezakt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto Alex van Elven