Home / Algemeen / Sporting Martinus zit HBC opnieuw dwars

Sporting Martinus zit HBC opnieuw dwars

Zondag derdeklasser Sporting Martinus heeft gedeeld koploper HBC opnieuw punten afgesnoept. Nadat de ploeg van Tom Verhoek in de thuiswedstrijd nog verraste met een 2-1 overwinning, werd er nu in Heemstede door beide ploegen niet gescoord: 0-0.

Vanaf het begin toonden de Amstelveners al prima verzet tegen HBC, dat in de laatste vier competitiewedstrijden liefst 23 keer scoorde. De thuisploeg kwam aanvallend goed voor de dag, maar kon doelman Niels Wuthrich nog niet serieus uittesten. Een blanke stand halverwege was het logische gevolg in een verder open en leuk duel.

In de tweede helft schoot HBC uit de startblokken door het tempo op te voeren. Er was geen doorkomen aan tegen de hechte defensie van Sporting Martinus. De grootste kans was vlak voor het fluitsignaal voor Menno Grijsen. Hij kopte uit een goed genomen rakelings naast. Op dat moment stond HBC al met tien man omdat Wouter Soomer twee keer geel kreeg.

Gescoord werd er niet meer, waardoor beide ploegen de punten verdeelden. Voor Sporting Martinus niet slecht; de Amstelveners pakten vier punten tegen de titelkandidaat. “Ik ben zeer tevreden met de arbeid van de ploeg”, zei Verhoek. “Zelf konden we niet veel creëren vandaag tegen deze ploeg, maar dat is geen schande.”

Sporting Martinus behoudt de vierde plek, vier punten achter nummer drie HBC. Volgende week wacht de subtopper tegen Diemen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag en foto Alex van Elven