Home / Algemeen / Sporting Noord is niet meer

Sporting Noord is niet meer

Voetbalvereniging Sporting Noord zal niet meer terugkeren in het Amsterdamse voetbal. De club houdt volledig op te bestaan. Na een roerig jaar waarin een tragisch incident een supporter van OSV het leven kostte op 3 december 2011, heeft de club de handdoek in de ring gegooid. Volgens Marc Nipius van de KNVB heeft de terugtrekking meerdere oorzaken.

Nipius:’Ook deze club had een schuld bij het stadsdeel. Hier kwam geen oplossing voor. Het stadsdeel heeft te kennen gegeven dat als de club er nu mee ophoudt er nog wel een regeling getroffen kon worden. Mocht de club door willen gaan en de schuld zou groter worden, zou het vervelender aflopen. Daarnaast zijn er toch een aantal leden weggelopen na het incident in de winter. Daardoor kon Sporting Noord niet meer aan de eisen van de KNVB voldoen, namelijk minimaal 50 leden en 3 teams. De club komt niet verder dan 2 teams momenteel.’

Hiermee is Sporting Noord dus verleden tijd. Het is duidelijk dat stadsdeel Noord strakkere regels hanteert voor de voetbalclubs. Het is niet ondenkbaar dat andere stadsdelen dit voorbeeld zullen gaan volgen.

Foto: rtvhk.nl

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV
Send this to a friend