Sp. Noord speler wil het goed maken

Sporting Noord speler Sylvester M. zal op woensdag 7 maart te horen krijgen wat zijn straf zal zijn naar aanleiding van het incident tijdens de wedstrijd OSV-Sporting Noord op 5 december waarin hij een 77-jarige supporter van OSV trapte. Vlak voor de Kerst hoorde hij dat zijn voorarrest met 90 dagen werd verlengd.
Zijn broer Raimundo laat via het Amsterdamsche Voetbal weten dat ze met die verlenging geen rekening hadden gehouden. “Hij zit er het meest mee van iedereen. Hij had een briefje naar onze ouders gestuurd met de tekst dat hij het verschrikkelijk vindt en dat hij hoopt dat hij de kans krijgt om het goed te maken met het slachtoffer. Ook de advocaat had op basis van andere zaken uit het verleden geen rekening gehouden met deze verlenging. We gingen er allemaal van uit dat hij na twee weken naar huis mocht.”
Dat dit niet gebeurde heeft volgens Raimundo ook te maken met de vele media-aandacht die de zaak krijgt. “Ik denk dat ze deze zaak aangrijpen om een voorbeeld te stellen. Ik heb dan ook geen idee wat er straks gaat gebeuren. Ik houd wel rekening met een langere hechtenis. Dat heb ik mijn ouders ook verteld. Anders wordt het straks weer zo’n klap voor hun. Ik durf in ieder geval geen uitspraak te doen over de strafmaat, maar een taakstraf vind ik geen straf dus daarom houd ik rekening met een gevangenisstraf.”
De zaak van Sylvester M. zal op woensdag 7 maart voorkomen. Waarschijnlijk volgt er dan direct uitspraak.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV