Sportlust en Aalsmeer houden elkaar in evenwicht

In de eerste klasse A heeft FC Aalsmeer voor de vijfde keer op rij niet weten te winnen. Na drie nederlagen en een gelijkspel bleef de ploeg van Cor van Garderen in Woerden tegen voormalig koploper Sportlust’46 steken op een gelijkspel (1-1).

Aalsmeer begon sterk aan de wedstrijd en zette vroeg druk waardoor Sportlust er niet uit wist te komen. De eerste kans voor de thuisploeg kwam pas na achttien minuten spelen van Zakaria Issarti, maar zijn kopbal werd gevangen door doelman Corby Harmon. Vijf minuten later kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Een schot van Lulinho Martins werd gepakt door doelman Michael de Leeuw.

Even later ging Harmon in de fout. Een voorzet van Jansen wist hij niet te klemmen ,waardoor in de rebound Rick Wils de bal voor zijn voeten kreeg en de bal binnen schoot. Na de 1-0 werd de thuisploeg sterker en kreeg nog voor rust een aantal kansen. Een schot van Issarti werd gestopt door Harmon en vijf minuten voor rust werd een kopbal van Wils gekeerd door de doelman.

In de tweede helft vloog het spel alle kanten op. Drie minuten na rust wist invaller Calvin Koster na een voorzet van Lilinho Martins de gelijkmaker binnen te schieten. In eerste instantie zou Koster pas weer na de winterstop terug zijn na een hamstringblessure, maar zijn herstel verliep voorspoediger dan verwacht. ‘’Het was heerlijk om meteen belangrijk te zijn voor het team. Afgelopen donderdag op de training ging het beter en werd er besloten dat ik weer kon spelen deze wedstrijd. Toen ik scoorde gaf het mij een goed gevoel.’’

Na de gelijkmaker kreeg de thuisploeg een grote kans om de voorsprong weer te pakken. Na een dieptepass maakte doelman Harmon een inschattingsfout, waardoor Moussa Kalisse hem wist te omspelen en de bal op de bovenkant van de lat schoot. Daarna kregen de bezoekers weer kansen om op voorsprong te komen. Na een voorzet van Lilinho Martins kopte Sander Martinez van dichtbij over. En even later belandde een voorzet van Lilinho Martins bijna in het doel, maar de Leeuw wist de bal nog net uit het doel te tikken.

Na een uur spelen kreeg Wils twee grote mogelijkheden achter elkaar op de 2-1. Eerst belandde zijn inzet op de lat, waarna hij na een voorzet de bal rakelings naast het doel kopte. Na een vrije trap van Jasper Werkhoven kopte aanvoerder Sitil Burak over het doel.

Vlak voor tijd kreeg Wils zijn zoveelste mogelijkheid om alsnog de thuisploeg op voorsprong te zetten. Uit een corner leek hij de bal binnen te koppen, maar zijn inzet werd knap gestopt door Harmon, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Koster, die tien minuten voor tijd uit voorzorg het veld verliet, was ondanks de puntendeling positief gestemd. “In de eerste helft misten wij de scherpte. Na rust waren we wel feller en vond ik ons de betere. Dit gelijkspel is belangrijk voor ons vertrouwen. Hierdoor kom je niet in een negatieve vibe en moeten wij ons opmaken voor de belangrijke wedstrijd van volgende week tegen Vitesse Delft.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag Roy Baltus
Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)