Sprankelend Buitenveldert krijgt te weinig tegen OSV

Wilfred den Breejen zat tijdens de wedstrijd tegen OSV in de zaterdag tweede klasse A meerdere malen te genieten van het spel dat zijn ploeg op de mat legde. “Dit is precies het Buitenveldert dat ik wil zien”, zei de oefenmeester na afloop. Met een 3-3 gelijkspel kreeg de promovendus echter te weinig.

Vanaf de eerste minuut voerde de thuisploeg de boventoon. Het resulteerde al na zes minuten in de openingstreffer. Antonie de Puysselaar legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Donny van de Pol, die geheel vrij de 1-0 binnen kon koppen. De gelijkmaker van OSV na een kwart wedstrijd viel letterlijk uit het niets. Buitenveldert-doelman Jon van der Donk liet een kopbal van Mischa Klaver – ook uit een vrije trap – door zijn handen glippen.

Foto RickySportphotography | Jon van der Donk tikt een vrije trap van Bruce Carstens naast.

Een paar minuten later was Van der Donk wel alert toen hij een vrije trap van Bruce Carstens op fraaie wijze uit zijn doel hield. Daar bleef het voor OSV bij in de eerste helft, dat van geluk mocht spreken dat de gelijke stand de rust haalde. Ricardo MacNack ging in de fout met een zachte terugspeelbal, maar Martin Campbell verzuimde te profiteren door recht op OSV-doelman Marco Keevel te schieten.

Vlak na rust hadden de gasten uit Oostzanerwerf verrassend de voorsprong te pakken. Jeffrey Gits liet zijn tegenstander zijn hielen zien en schoof de bal langs Van der Donk: 1-2. Ondanks de achterstand was Buitenveldert nog altijd de betere ploeg en kreeg het de meeste kansen. Zakaria Madrane vond echter achtereenvolgens de buitenkant van de paal en de handen van Keevel.

20161008-buitenveldert-osv-foto-rickysportphotography-de-puysselaar

Twintig minuten voor tijd was het wel raak. De Puysselaar volleerde Van Basten-achtig uit een lastige hoek de gelijkmaker achter Keevel. “Mooier zal je ze niet tegenkomen op de amateurvelden”, was Den Breejen lovend. Zes minuten later had OSV de voorsprong echter weer terug in handen. Een strafschop na een handsbal van Jay-Jay Beemsterboer werd door Mischa Klaver feilloos benut: 2-3.

Toch was trainer Kai Meeuwsse niet tevreden. “Ik merkte dat het te onrustig was. Wij zijn niet gewend onder druk te staan. Buitenveldert was de betere ploeg. Wij hebben te weinig dominant kunnen voetballen, iets waar we het juist van moeten hebben.”

Dat Buitenveldert uiteindelijk nog langszij kwam, riep OSV over zichzelf af. De ploeg liep in de slotfase te ver naar achteren. Een lange bal van Madrane werd door invaller Manuel Carbajal verlengd, waarna Erken in de negentigste minuut van dichtbij de 3-3 binnen kon schieten. In de slotfase werd het nog even hectisch, toen scheidsrechter Idrissi Chiour zelfs twee keer een rode kaart gaf aan zowel Van de Pol (Buitenveldert) als Keevel (OSV).

20161008-buitenveldert-osv-foto-rickysportphotography-kogeldans-en-nicholson

OSV hield aan de mindere dag toch een punt over. Meeuwsse stapte met een ‘dubbel gevoel’ van het veld af. “Ik vind dat wij eigenlijk helemaal geen punten hebben verdiend, maar aan de andere kant mag je niet twee keer een voorsprong weggeven. Ik vond het niet best vandaag, we hebben slecht gespeeld. Soms heb je zulke dagen er tussen zitten.”

Buitenveldert gaf duidelijk haar visitekaartje af. Den Breejen: “De spelers hebben vijf wedstrijden de tijd nodig gehad om dit niveau te halen. Ze ontwikkelen zich en nu laten we zien hoe goed we kunnen voetballen. Wij waren veel beter dan OSV en hebben fantastisch gespeeld. Dit is precies zoals ik Buitenveldert wil zien. Ik zou niet weten waar ik op moet trainen komende week.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.