Stan Bijl

Stan Bijl ook komend seizoen trainer van De Meer

Stan Bijl is ook komend seizoen hoofdtrainer bij De Meer. Hij had voor zichzelf als snel besloten dat hij nog een seizoen door wilde: “We hadden natuurlijk een fantastisch jaar achter de rug, met de promotie naar de tweede klasse. Dat was een historisch moment voor de club. Ik heb het hartstikke naar m’n zin en we zijn echt met een mooi project bezig, dat zet ik graag nog een seizoen door.”

Toch duurde het even voordat de handtekeningen gezet werden. Bijl is naast trainer bij De Meer ook actief als trainer in de jeugdopleiding van Ajax. Het was even afwachten of daar nog verschuivingen zouden plaatsvinden, voordat hij definitief zijn ja-woord kon geven aan De Meer. Maar nu alles duidelijk is, kan hij zich met zijn selectie gaan voorbereiden op komend seizoen: “Eigenlijk was ik daar vanaf januari al mee bezig, om te kijken hoe de selectie ervoor stond en hoe we ons weer verder kunnen ontwikkelen.”

De selectie blijft waarschijnlijk grotendeels bij elkaar. Maar Bijl hoopt ook weer een aantal nieuwe spelers te mogen verwelkomen: “Boris Santen komt over van WV-HEDW en daarnaast hoop ik op nog 3 à 4 nieuwe spelers, om het niveau van de selectie weer verder omhoog te tillen. Kwaliteit is daarbij belangrijker dan de positie. Rivaldo Blijd kwam ook bij ons binnen als rechtsback en heeft in de afgelopen anderhalf jaar 30 goals gemaakt als spits. De komende maanden hebben we mooi de tijd om spelers uit te nodigen om een keer mee trainen.”

Vrijwel alle spelers van De Meer zijn 26 jaar of jonger, waardoor de groep weer volop partijen kan spelen en positiespel kan trainen. Bijl is er uiteraard blij mee, maar kijkt uit naar het moment dat er weer wedstrijden gespeeld kunnen worden: “Hopelijk kunnen we in juni nog een toernooi spelen met 4 of 5 wedstrijden. In juli houden we een maandje vakantie en in augustus gaan we er weer volle bak tegenaan voor het nieuwe seizoen.”

WV-HEDW raakt Boris Santen kwijt aan De Meer

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)