Standaardsituaties leveren De Meer ruime zege op bij SDZ


Vorig seizoen waren SDZ en De Meer beiden eersteklasser. Dit seizoen ontmoeten beide teams elkaar een trede lager. Zondag stond de eerste ontmoeting van dit seizoen op het programma op Sportpark Transformatorweg. Afgelopen seizoen was dat de plek waar het avontuur van De Meer in de eerste klasse eindigde. De ploeg was dus gebrand op revanche en nam die ook: 0-3. 

Voor rust was het lange tijd een gelijkopgaande wedstrijd. De Meer kreeg wat mogelijkheden. Maar aan de andere kant had de bal wellicht op de stip gekund na een te korte terugspeelbal, waarna Paul Diouf in een herstelpoging in botsing kwam met de spits van SDZ. Dat gebeurde niet en zo leek het tot de rust 0-0 te blijven, maar op slag van rust opende De Meer de score. Een corner van Queentino Zinhagel kwam op het hoofd van Krys Zwaga, die de bal tegen de touwen kopte. 

Na rust ging SDZ op zoek naar de 1-1, maar kon De Meer weer uit een standaardsituatie score. De assist was wederom voor Zinhagel. Dit keer bediende hij vanuit een vrije trap Frank Oude Avenhuis, die er 0-2 van maakte. SDZ probeerde daarna nog wel wat te forceren, maar De Meer profiteerde van de ruimte die daarbij ontstond. Op de counter wist Rivaldo Blijd Anthony Martinus te bereiken, die de 0-3 in de korte hoek schoof. 

SDZ-trainer Mark Steur baalde na afloop van hoe de nederlaag tot stand kwam: “Twee standaardsituaties doen ons de das om, terwijl er weinig aan de hand was. Twee keer lopen we niet goed mee en komt daar een goal uit. De organisatie moet op zo’n moment beter staan en daar hebben we het meteen na de wedstrijd ook over gehad.” Aan de andere kant zag hij ook positieve punten: “In het veldspel zie ik progressie en daar ben ik blij mee. Als groep maken we nog steeds stappen en dan gaan op een gegeven moment de punten volgen.” 

Met de punten zit het bij De Meer wel goed. De ploeg van Marciano Nonneman staat met 9 uit 3 bovenaan in Zondag 2b. “Dat is natuurlijk fantastisch, maar we moeten gewoon normaal blijven doen en het per wedstrijd bekijken”, blijft Nonneman rustig onder de successen. 

Volgende week krijgt De Meer bezoek van hekkensluiter VFC. Voor SDZ staat een reis naar Antibarbari in Rotterdam op de planning. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)