Archieffoto: Ayyoub Bouinin

Standaardsituaties nekken De Meer bij AFC ’34

De Meer is er bij het debuut in de eerste klasse niet in geslaagd om een resultaat neer te zetten. Op bezoek bij AFC ’34 in Alkmaar werd met 3-0 verloren.

Afgelopen seizoen werd De Meer op de laatste speeldag in een regenachtig duel met DCG kampioen. Het wist uiteindelijk op doelsaldo titelconcurrent IVV voor te blijven. De ploeg uit Landsmeer promoveerde later via de nacompetitie ook, beide ploegen zullen elkaar later dit seizoen dus weer treffen. Maar de eerste test in de eerste klasse was voor De Meer een uitwedstrijd bij AFC ’34.

“We begonnen wat angstig, in het eerste kwartier moesten we even wennen aan het niveau”, aldus trainer Marciano Nonneman, die zelf nieuw is bij de club en daarnaast een negental nieuwe spelers heeft. “Daarna creëerden we twee 100% kansen. Eén op één met de keeper missen we en daarna krijgen we een vrije trap op de rand van de zestien in een situatie waar de scheidsrechter rood kan geven, maar geel geeft.” Het is uiteindelijk AFC ’34 dat na een half uur de leiding neemt, uit een vrije trap van Amin Charik. Op slag van rust maakt hij ook de 2-0, nadat de Alkmaarders wederom een vrije trap hebben gekregen.

“Maar we hadden het gevoel dat er echt nog niks aan de hand was, gezien de kansen die we creëerden. In de tweede helft domineerden we en hadden we twee of drie keer moeten scoren”, aldus Nonneman. Maar waar De Meer niet scoorde, scoorde de thuisploeg wel nog een derde keer, wederom uit een standaardsituatie. Dit keer kopte Guillaume Rijssel raak uit een corner. “Op basis van de tweede helft had er zeker meer in gezeten. Het is zuur dat je dan drie goals tegen krijt uit een standaardsituatie. Maar als ik zie hoe we spelen en hoe de ploeg knokt voor elkaar, dan geeft dat zeker vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld.”

Volgende week speelt De Meer een thuiswedstrijd tegen LSVV. Die ploeg opende de competitie met een 1-1 tegen Vitesse ’22. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)