Home / Algemeen / Stanley Menzo nieuwe trainer AFC

Stanley Menzo nieuwe trainer AFC

Stanley Menzo (51) is het komende half jaar trainer van Topklasser AFC. Menzo is daarmee de opvolger van de onlangs ontslagen Willem Leushuis. Menzo tekende bij AFC een overeenkomst voor een half seizoen. Menzo houdt zo de optie open om op korte termijn terug te keren als trainer in het betaalde voetbal.

Dat de keus op Menzo is gevallen is niet verrassend. De oefenmeester was in de seizoenen 2003/2004 en 2004/2005 al succesvol als trainer bij de club in Amsterdam-Zuid. Hij eindigde toen op een respectievelijke vierde en derde plaats in de hoofdklasse. Ook was hij een aantal jaren als speler verbonden aan de club in het tweede zaterdag elftal.

Menzo werd begin dit seizoen ontslagen bij het Belgische Lierse SK. Hij begon zijn trainersloopbaan bij AGOVV. Via AFC kwam hij bij Nederlands elftal als keeperstrainer onder Marco van Basten. Na wederom een jaar AGOVV kwam hij in 2006 bij FC Volendam en vervolgens bij Cambuur. Nadat hij drie jaar assistent was bij Vitesse kwam hij in de zomer van 2013 bij Lierse terecht.

Menzo leidt op maandag 5 januari zijn eerste training bij AFC. Drie dagen later vertrekt hij met de volledige selectie op trainingskamp naar Torremolinos. De eerste officiële wedstrijd van Menzo is op 18 januari uit tegen concurrent Leonidas.

Send this to a friend