Stef Leliveld neemt RODA’23 op sleeptouw

Na vijf wedstrijden is Stef Leliveld de absolute uitblinker bij zondag tweede klasser RODA’23. De middenvelder is niet allen trefzeker voor de ploeg uit Bovenkerk maar zijn assists zijn minstens zo belangrijk. Onder de nieuwe trainer Marco Bragonje ontpopt hij zich tot een ware leider.

Leliveld is een van de vijf spelers die dit seizoen alle wedstrijden aan de aftrap verscheen. Met zijn twee doelpunten en vele assists is hij voor een groot deel verantwoordelijk voor de prestaties van het nog jonge elftal dat momenteel op een keurige gedeelde, vijfde plaatst staat met slechts een punt achterstand op de koplopers .

Leliveld: “Deze competitie is tot nu toe onvoorspelbaar. De ene week zie ik die weer als favoriet en de volgende week is het weer een ander. Wij doen het tot nu boven verwachting met zeven punten. We hebben een jong ploeg, een nieuwe trainer en hanteren een andere speelwijze. Mijn voorspelling aan het begin van het seizoen was dat we het in het begin moeilijk zouden hebben en dat we pas in het tweede deel van de competitie zouden gaan oogsten. Het heeft gewoon tijd nodig maar voorlopig doen we het dus erg goed.”

Ook persoonlijk is er voor Leliveld wel het een en ander veranderd. En dat pakt voorlopig goed uit met twee treffers en als zes assists (van de in totaal negen zelf gemaakte doelpunten). Leliveld: “ Ik speel nu veel dichter bij het doel van de tegenstander ten opzichte van vorig seizoen en dat pakt goed uit. Waar ik eerste meer het spel moest verdelen en de ballen achterin moest ophalen hoef ik dat nu niet meer. Ik kan nu op een andere manier belangrijk zijn voor het team.”

Foto Jos Spitteler: Stef Leliveld in actie tijdens het NK beachsoccer
Foto Jos Spitteler: Stef Leliveld in actie tijdens het NK beachsoccer

De 22-jarige middenvelder is bezig aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht bij RODA’23. Zowel vanaf links als rechts op het middenveld kan hij uit de voeten. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen medekoploper United/Davo. Leliveld: “Het is moeilijk om in deze competitie een echte favoriet aan te geven. Hoofddorp en United./Davo zie ik wel als kanshebbers maar zoals ik eerder al zei is het zo onvoorspelbaar. Wij moeten dit seizoen gewoon overleven en daarna gaan oogsten. RODA’23 hoort geen degradatievoetbal te spelen en er is nu ook uitgesproken dat ze hoger op willen. Daar is het dit seizoen nog te vroeg voor maar het is zeker mogelijk.  Zondag zal lastig worden maar wie weet kunnen we dit seizoen wel voor een verrassing zorgen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)