Stefan Tichelaar (Legmeervogels): “Echt een vriendenteam geworden”

Legmeervogels is bezig aan een sterk seizoen en is na elf wedstrijden koploper in de zondag tweede klasse B. Afgelopen zondag werd FC Weesp aan de zegekar gebonden (0-3) en boekte de ploeg de derde overwinning op rij. Stefan Tichelaar scoorde tweemaal en is met tien goals erg belangrijk voor de equipe van trainer Jack Honsbeek.

De aanvaller is met zijn ploeg uitstekend op dreef en hij weet waarom het zo goed draait dit seizoen. “We zijn een hecht team en willen strijden voor elkaar. We domineren niet elke wedstrijd, maar zijn wel uiterst effectief en slaan op de juiste momenten toe. Tegenstanders hebben elke keer het gevoel dat er wat te halen valt tegen ons maar uiteindelijk staan ze toch met lege handen.”

Tichelaar scoorde dit seizoen al tien keer waaronder zes penalty’s. Hij is daarmee van grote waarde voor zijn ploeg. “Ik ben eigenlijk als middenvelder gehaald maar door omstandigheden ben ik in de aanval gaan spelen. Dat gaat lekker en we hebben met Lulinho Martins en Jordy de Groot ook twee snelle aanvallers die erg gevaarlijk zijn. Ik ben tevreden met mijn eigen prestaties tot nu toe. Ik heb er nu tien gemaakt waarvan er wel zes vanaf de stip, maar die moeten er ook in. Ik hoop dat ik de rest van het seizoen ook van waarde kan zijn voor de ploeg en ik wil graag wat constanter worden.”

De goaltjesdief is duidelijk wat betreft de doelen voor dit seizoen. “We hadden voor dit seizoen als doel om een periode te pakken. We staan er echter zo goed voor dat we nu ook echt voor het kampioenschap gaan. Ik denk dat het uiteindelijk ook zal gaan tussen ZSGOWMS en ons. Toch zijn de verschillen wel klein in deze competitie. We hebben nu op papier twee gemakkelijke wedstrijden, maar die gaan we zeker niet makkelijk winnen. Ik heb wel veel vertrouwen in de rest van het seizoen. We zijn een echt vriendenteam en dat is erg belangrijk. Ik mis Argon soms ook wel maar ik ben blij dat we hier ook al zo snel vrienden zijn geworden.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!