Home / Algemeen / Stefan van Wonderen (ZOB) eerste versterking Purmersteijn

Stefan van Wonderen (ZOB) eerste versterking Purmersteijn

Zondag eersteklasser Purmersteijn heeft met Stefan van Wonderen de eerste versterking voor komend seizoen binnen. De 21-jarige spits komt over van ZOB, waar hij aan de lopende band scoort in de zaterdag tweede klasse A.

Vorig seizoen werd Van Wonderen al benaderd door Purmersteijn, maar koos er toen voor om ZOB trouw te blijven. “Mijn studie Geneeskunde is best druk en ik speel mijn hele leven al bij ZOB. Het is dan ook lastig om nu voor het eerst naar een andere club over te stappen, maar ik denk dat dit het juiste moment is om de uitdaging aan te gaan.”

“Ik denk dat Purmersteijn de juiste club is voor mij”, zegt de spits. “Het is een goed niveau, lekker dicht bij huis en ik heb een goed gevoel bij de club. Ik ben persoonlijk door Marco Daman (technische commissie, red.) benaderd en hij heeft gezegd dat ik ook echt als basiswaardige speler word gehaald. Ze hebben meer doelpunten nodig.”

Foto Tom Poederbach
Foto Tom Poederbach

Bij ZOB is Van Wonderen immers een garantie voor doelpunten. Dit seizoen staat de teller op achttien treffers, de voorgaande seizoenen haalde hij ook zulke cijfers. “Twee weken geleden maakte ik mij vijftigste treffer voor ZOB. Bij Purmersteijn zal ik me volgend seizoen opnieuw moeten bewijzen. Als nieuwkomer begin je helemaal onderaan het lijstje en is het aan mij om te laten zien dat ik het ook op een hoger niveau kan.”

Van Wonderen kijkt er in ieder geval al naar uit om volgend seizoen in Purmerend te voetballen. “Na de zomer kom ik terecht in een hechte spelersgroep die elkaar goed kent. Het zijn allemaal jongens uit de buurt, een aantal ken ik al en met Nick Maijenburg heb ik zelfs in de jeugd van ZOB gespeeld. Ik verwacht een goed seizoen.”

Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)