Stefanie van der Gragt (Ajax Vrouwen) maakt toptransfer naar FC Barcelona

Stefanie van der Gragt laat de Ajax Vrouwen na één seizoen achter zich. De 25-jarige verdedigster maakte maandag haar toptransfer naar FC Barcelona bekend, waar ze voor twee jaar tekende. In Spanje komt de international Lieke Martens tegen als nieuwe ploeggenote.

“Het is een droom om hier te spelen”, zegt Van der Gragt op de website van haar nieuwe club. Zaterdagavond verzekerde zij zich met de Ajax Vrouwen nog van de dubbel en was de centrale verdedigster zelfs trefzeker in de bekerfinale tegen PSV (3-1). De deal werd twee dagen later bekend. “Ik heb met Lieke Martens gesproken over hoe het er in Barcelona aantoe gaat. Het is een voordeel dat zij hier speelt, dit zal me helpen bij mijn aanpassing.”

Van der Gragt kwam een jaar geleden over van Bayern München, nadat ze in de zomer van 2017 Europees kampioen werd met het Nederlands elftal. In Amsterdam kwam de oud-speelster van AZ, Telstar en FC Twente tot 27 wedstrijden in het shirt van Ajax en werd ze gelijk in haar eerste seizoen landskampioen. Na Inessa Kaagman (Everton), Merel van Dongen (Real Betis) en Davina Philtjes (Fiorentina) is zij de vierde bepalende speelster van dit seizoen die voor een buitenlands avontuur kiest.

Foto: FC Barcelona Femini

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)