Steij van RODA’23 naar Swift

Tim Steij verruilt het Bovenkerkse RODA’23  voor het Amsterdamse Swift. De veel scorende aanvaller verlaat na ruim achttien jaar ‘zijn’ RODA om met Swift mee te kunnen doen om de prijzen.

De 22-jarige Steij speelde vanaf zijn derde levensjaar voor RODA’23 maar kiest nu dus voor een nieuwe uitdaging. Steij: “Ik heb er heel veel zin in. Het zal wel even wennen worden maar ik denk dat ik toe ben aan iets nieuws. Met alle respect voor RODA’23 maar ik wil gewoon een keer meedoen om het kampioenschap en ik denk dat dat bij Swift kan”.

Gisteravond (dinsdag) vertelde hij zijn trainer Ruud Visser dat hij de club zal verlaten. Steij: “Hij vond het erg jammer maar begrijpt het wel. Al zei hij er wel bij dat hij het nu niet meer verwacht had”. Steij, die dit seizoen goed was voor veertien doelpunten, stond ook in de belangstelling van HBOK. Steij: “Ik heb inderdaad ook een gesprek gehad met hun trainer (Don Guezen, red.) maar door dat ze degradeerden was dat voor mij geen optie meer”. Vorig seizoen kon Steij al de overstap maken naar FC Hilversum en CSW maar koos hij er voor om in Bovenkerk te blijven.

Van de zondag tweede klasse naar de zaterdag eerste klasse. Volgens Steij is het verschil niet zo hele groot. Steij: “Het is natuurlijk wel een stapje hoger maar wat ik veel belangrijker vind is dat Swift en RODA’23 een beetje dezelfde soort clubs zijn. Allebei gemoedelijke clubs waar gewoon een biertje na de training wordt gedronken en net als bij RODA gaat ook Swift twee keer op trainingskamp. Mijn gesprek met de nieuwe trainer David Vecht heeft ook gelijk vee duidelijk gemaakt. Ik moet me richten op de linksbuiten of spits positie. Voor beide posities heb ik één concurrent”.

Omdat Swift met veel nieuwe spelers te maken heeft en een nieuwe trainer komt de gehele selectie volgende week bij elkaar voor een eerste trainingsweek zodat de spelers alvast kennis met elkaar kunnen maken. Steij: “Dat vind ik een goed idee. Moet er nu nog even niet aan denken. We zijn net pas klaar, maar als we beginnen ben ik er helemaal klaar voor. Ik heb er heel veel zin in.”

Voor RODA’23 is het al de vierde basisspeler die de club verlaat. Naast Steij zijn dat Siver Abdulrahman (Ajax), Mike Boelee (Ter Leede) en Dennis Spitteler (NFC, zon).

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)