Maarten Stekelenburg keert niet terug bij AFC

Stekelenburg weg bij AFC

Trainer Maarten Stekelenburg gaat AFC verlaten nog voordat hij aan het nieuwe seizoen begonnen is. Stekelenburg wordt bondscoach van het Nederlandselftal onder 17. AFC moet nu op zeer korte termijn op zoek naar een nieuwe trainer.

“Het is een grote verrassing voor ons”, zegt bestuurslid technische zaken Bob Duis. “ Maarten heeft de ambitie om in het betaalde voetbal aan de slag te gaan. Dat is geen geheim. We hadden afgesproken dat hij hier een paar jaar aan de slag zou gaan en dan de stap zou maken.  Maar het loopt nu even anders. Hij krijgt bij de KNVB een fulltime baan.  Ik begrijp zijn keuze en we houden hem dan ook zeker niet tegen. Dit hadden we vooraf al besproken met hem.”

Duis werd vrijdag door Stekelenburg ingelicht. Duis: “ Toen heb ik een kop koffie met hem gedronken en het weekend is alles in een stroomversnelling gekomen. Het is nog niet 100% rond maar hij gaat weg dat is wel duidelijk. Het gaat nog om wat formaliteiten. Gisteren (dinsdag, red) hebben we de spelers op de hoogte gesteld van zijn vertrek.”

AFC begint op 15 juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen en weet dus nog niet wie de trainer is. Duis: “ We zijn al aan de slag en ik denk dat we voor de eerste training ene nieuwe trainer hebben. Het is kort dag maar het gaat ons lukken.”

Bob de Klerk was na het vertrek van Cor ten Bosch ook in gesprek met AFC. Of hij de nieuwe trainer wordt wilde Duis niet zeggen. Duis: “ Er zijn inmiddels ook wat nieuwe namen op de markt. We zullen zien wie het wordt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)