Koploper AFC wist al zeven wedstrijden op rij te winnen. Foto: Tom Poederbach

Sterk AFC maakt korte metten met EDO

AFC heeft vanmiddag zeer goede zaken gedaan in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van trainer Benno Nihom boekte een ruime 4-0 zege op EDO. Mitchell Faerber had met drie treffers een groot aandeel in de winst. Door de overwinning klimmen de Amsterdammers naar plek twee op de ranglijst. Het verschil met koploper DVVA, dat onderuit ging bij ZOB, is nu nog één punt.

Met een volledig fitte selectie ging AFC de strijd aan met EDO, dat vooraf een punt minder had dan de thuisclub. Beide ploegen hielden elkaar in het eerste kwart voor de rust aardig in evenwicht. AFC had het meeste balbezit, maar tot grote kansen leidde het niet. Tot halverwege het eerste bedrijf. Een voorzet vanaf links belandde bij Wessel Westerhof, die binnen de zestien in de rug werd gelopen. Scheidsrechter Belkaraouia wuifde het weg.

31102015 AFC EDO 2

Hierna meldde AFC zich nadrukkelijker voorin. Een counter eindigde bij Faerber, wiens schot ruim naast zeilde. Met een half uur op de klok kwam de roodzwarte formatie binnen een paar minuten op een riante 2-0 voorsprong. Na een schitterende aanval bereikte Westerhof Faerber, die eenvoudig de 1-0 binnen tikte. Even later maakte Floris Dokkum vanaf elf meter, na een handsbal van EDO, ook geen fout.

De bezoekers kregen na deze tik hun enige grote kans van het duel. Joost Kuhlmann vond op zijn weg doelman Jort Berghuis en de rebound van Bob Kemper leverde ook niets op. Op slag van rust kon Dokkum na een mooie combinatie met Faerber de marge vergroten, maar EDO-doelman Dennie van der Giezen voorkwam erger voor de gasten.

Ook het eerste kwart na de pauze was redelijk evenwichtig. Bij de eerste echte kans in het tweede bedrijf was het wel meteen raak. Een prachtige steekbal van Dokkum kwam bij Faerber terecht. De topscorer van AFC omzeilde Van der Giezen en bracht de 3-0 op het scoreboard. Een minuut later gooide de spits het duel definitief op slot. Op fraai aangeven van Westerhof zorgde Faerber voor zijn derde treffer van de middag. De teller staat nu op negen voor de aanvaller.

31102015 AFC EDO 3

AFC had er nog niet genoeg van en deelde ook na de 4-0 de lakens uit. De thuisploeg kan het zichzelf verwijten dat het nog een paar mogelijkheden liet liggen om de score uit te breiden. Een poging van invaller Sil Paddenburg raakte de paal. Een schot van de andere invaller Milan de Wijs, waar een prachtige aanval aan voorafging, werd geblokt.

Al met al had AFC een redelijk eenvoudige middag tegen de Haarlemmers. Nihom was het daar na afloop niet helemaal mee eens. ‘’De uitslag doet dat wel vermoeden. Tot de 1-0 vond ik het gelijkopgaand. Na de eerste goal en heel snel het tweede doelpunt zijn we niet meer in de problemen geweest’’, aldus de winnende coach.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)