JOS Watergraafsmeer teamfoto

Sterk JOS Watergraafsmeer zet goede vorm door

JOS Watergraafsmeer heeft voor het tweede maal op een rij een overwinning in de Derde Divisie geboekt. De Amsterdammers wonnen op het eigen sportcomplex met 2-1 van Westlandia.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Derde Divisie Zondag

De thuisploeg had het eerste kwartier van de wedstrijd moeite met het spel van Westlandia en kwam dan ook nauwelijks aan te pas. Dat veranderde na 16 minuten, toen Richmond Bossman na een prachtige aanval over meerdere schijven de openingstreffer tegen de touwen aan schoot. Westlandia bleef na het doelpunt meer balbezit houden, maar JOS Watergraafsmeer hield de linies uitstekend gesloten en zag de tegenstander dan ook nauwelijks gevaarlijk worden. Vijf minuten voor rust maakte Westlandia echter alsnog de gelijkmaker, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

De Amsterdamse vereniging speelde aan het begin van de tweede helft met nog meer energie dan voor rust en dat resulteerde in opnieuw een voorsprong. Een schitterende pass van Kevin Huijsman bereikte Malcolm Esajas, die zich fantastisch vrijspeelde en Raven Bergwijn alleen op de keeper af stuurde. De aanvaller twijfelde geen moment en zette JOS Watergraafsmeer zo op een 2-1 voorsprong. Vervolgens kwam de wedstrijd los en moest Westlandia komen, waardoor er voor de Amsterdammers eveneens meer ruimte ontstond voor de tegenaanval. De bezoekers raakten tien minuten voor tijd invaller Brandan Vrede kwijt, die een tweede gele kaart ontving. De laatste tien minuten was het dan ook paniekvoetbal aan beide kanten, maar JOS Watergraafsmeer hield uiteindelijk stand.

“Ondanks we de laatste tien minuten moesten billenknijpen, maakte het de vreugde na afloop er zeker niet minder om”, reageerde JOS Watergraafsmeer-coach Cor ten Bosch na de overwinning. “Ik denk dat we vandaag dik verdiend de drie punten hebben binnengesleept en vond dit absoluut een van onze betere wedstrijden van het seizoen.” Aankomend weekend speelt JOS Watergraafsmeer een uitduel tegen EVV.

Tekst: Jordi Smit