Sterk Zeeburgia geeft ruime voorsprong bijna uit handen tegen DCG

Zeeburgia heeft de topper in de tweede klasse B met 4-2 gewonnen van DCG. In een aantrekkelijk duel kwamen de Amsterdammers, die vandaag moesten winnen om nog uitzicht te houden op het kampioenschap op een 3-0 voorsprong maar in de slotfase was het DCG dat terugkwam in de wedstrijd.

Zeeburgia ging vanaf het eerste fluitsignaal furieus van start. De ploeg die sinds vrijdag onder leiding staat van Reda Achkari liet duidelijk zien dat het er alles aangelegen was om als winnaar van het veld te stappen. Toch lukte het de ploeg niet om uitgelezen kansen te creëren totdat na een half uur spelen een vrije trap van Akhamrane werd doorgekopt en voor de voeten belanden van Hakim Boudchourt die van dichtbij keeper Lemuël Norman van Gom kon passeren.

ZeeburgiaDCG
Zeeburgia swingde in de eerste helft bij tijd en wijlen maar na de 1-0 werden de eerste scheuren zichtbaar en was het DCG dat ook kleine mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker en was het jammer voor Zeeburgia dat ze zichzelf in de goede openingsfase niet wisten te belonen.

Na rust was het Zeeburgia dat snel op een 2-0 voorsprong kwam. Na een misverstand tussen DCG-verdedigers Finn van der Velden en Joshua Koene was het Akhamrane die hier optimaal van wist te profiteren.

Na zeventig minuten voetballen was het invaller Mouhsine el Yaacoubi die de doodsteek aan DCG gaf door van dichtbij de 3-0 tegen de touwen aan te schieten. Zeeburgia ging daarna gemakszuchtig spelen en gaf zo DCG de kans om terug in de wedstrijd te komen nadat Joshua Koene de bal kon binnenkoppen.

Met nog vijf minuten op de klok was het opnieuw Koene die vanuit een corner zijn ploeg terug in de wedstrijd wist te koppen waarna DCG met man en macht op jacht ging naar de gelijkmaker en probeerde om een Houdini-act uit de hoge hoed te trekken. Dit lukte helaas voor DCG uiteindelijk niet. Terwijl heel DCG zich naar voren had bewogen was het opnieuw Yaacoubi die profiteerde van de ruimte die DCG had achtergelaten en in de nastoot de eindstand bepaalde op 4-2.

Zeeburgia was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kwam dan ook terecht op een 3-0 voorsprong. Na de 3-0 dacht Zeeburgia er al te zijn en lieten ze toe dat DCG terug in de wedstrijd kwam. “Ze dachten dat ze er al waren, dat kan gebeuren met zo’n jonge ploeg. Maar ik ben tevreden met het vertoonde spel. Ze hadden rust aan de bal en speelde de bal snel naar elkaar over. Het enige wat ik wel jammer vond waren de opstootjes, dat zie ik liever niet.”

Door de overwinning doet Zeeburgia weer volop mee in de strijd om het kampioenschap en valt Ackari, die vrijdag de opgestapte trainer Leeroy Echteld opvolgde, met zijn neus in de boter. “Ik heb alleen vrijdag met de ploeg getraind dus het zijn vooral de jongens die het hebben gedaan. Ze hebben gevochten als tijgers.”

Voor DCG-trainer John Limon was het de tweede nederlaag op rij en is de voorsprong van de koploper geslonken tot een punt. “We hebben een ploeg die een wedstrijd moet kunnen lezen, dat is vandaag helaas niet gebeurd. Dat kan gebeuren met zo’n jonge ploeg maar het is hier absoluut geen crisis. We wilde aan het begin van het seizoen meedoen om het kampioenschap en staan nog steeds bovenaan. Je kan soms twee keer op rij verliezen, dat is ook voetbal.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jeroen de Kock