Sterke comeback Purmersteijn bij Leonidas levert geen punten op

Het is Purmersteijn niet gelukt om op bezoek bij subtopper Leonidas een 3-0 achterstand weg te poetsen. Het aanvalsoffensief van de ploeg van Martin van Ophuizen kwam niet verder dan 3-2, waardoor de Purmerenders naar de tiende plaats in de zondag Hoofdklasse zakten.

De gasten begonnen goed aan het duel. Een schot van Dyllandro Panka suisde over de lat en een kopbal van Daniël Schermer was te zacht om doelman Michel Franken te verontrusten. Na een klein halfuur spelen opende Leonidas de score. Een aanval over de linkerkant mondde uit bij Oussama Yekhlef, die in de korte hoek keeper Richard de Groot verschalkte: 1-0. Hoewel Purmersteijn niet de mindere was, wist het weinig kansen te creëren. Verder dan een zwakke lob van aanvoerder Ruben Adney kwamen de gasten niet meer in de eerste helft.

Na de hervatting was Leonidas in aanvallend opzicht een stuk dreigender. De Groot moest de bal van de voet van de diepgaande Yekhlef plukken, maar de sluitpost was in de 65ste kansloos toen een verdwaalde voorzet van zaalvoetbalinternational Zakaria Amrani gedragen door de wind over hem heen in de verre kruising vloog: 2-0. En terwijl Purmersteijn vervolgens de aanval zocht, liepen de Rotterdammers vijf minuten later uit naar 3-0 door een rake kopbal van Luc Lionahr.

De gasten herpakten zich goed en kwamen in het laatste kwartier terug in de wedstrijd. Invaller Martijn van Oers werd in het strafschopgebied neergelegd door Adnan Aklisic en de toegekende strafschop werd door Daniël Schermer benut. Nauwelijks een minuut later was het weer raak. Na een fraaie aanval over meerdere schijven werd Adney vrij voor het doel gezet en bracht met een strak schot de 3-2 op het scorebord.

De Purmerenders draaiden Leonidas de duimschroeven aan. De ene na de andere aanval volgde en de defensie van de thuisploeg kwam niet meer onder de druk uit. Schermer werd vogelvrij voor Franken gezet, maar schoot tot ieders verbazing tegen de doelman aan en Stefan van Wonderen zag zijn kopbal langs de verkeerde kant van de paal eindigen. Purmersteijn voelde dat er veel meer te halen was, zeker toen Leonidas-verdediger Faisal Mellah vijf minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart alvast de douches kon opzoeken.

Het slotoffensief leverde echter geen punten op, omdat ook een kopbal van Van Oers precisie miste. Purmersteijn keerde met lege handen terug uit Rotterdam en beloonde zichzelf opnieuw niet. Volgende week dient er gewonnen te moeten worden van laagvlieger DHC om definitief weg te blijven van de onderste regionen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.