Sterke start helpt Legmeervogels aan eerste drie punten

Na drie nederlagen heeft Legmeervogels de eerste punten gepakt. De ploeg van Jack Honsbeek was met 1-4 te sterk voor gedeeld koploper Abcoude. Aanvaller Jordy de Groot was met een hattrick de matchwinner voor de Uithoorners, die de overwinning vooral te danken hadden aan de goede start.

Al na zeven minuten spelen kwam Legmeervogels via Jordy de Groot op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later was de aanvaller opnieuw trefzeker voor de gasten. Honsbeek: “Diee twee treffers gaven ons vleugels. Na drie nederlagen was het voor ons lekker om binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong te komen tegen de koploper.”

De vroege achterstand kwam bij Abcoude hard aan. Joey van Leijenhorst: “We waren slecht aan de wedstrijd begonnen, dat is een goede les voor ons en mag niet nog eens gebeuren. Daarna gingen we op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dat was een lastige opgave.” Na rust speelde de thuisploeg vol op de aanval en resulteerde dat in de 58ste minuut in de 1-2 door Darren van Mourik.

De thuisploeg kreeg niet veel later zelfs een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Aan de andere kant breidde Legmeervogels na ruim een uur spelen de voorsprong weer uit. Vanaf elf meter benutte Laurens van der Greft een strafschop. Van Leijenhorst: “Daarna was het gedaan. Wij moesten risico’s nemen om terug in de wedstrijd te komen, maar werden uiteindelijk op de counter afgestraft. Dat was jammer en zeker niet nodig.”

Jordy de Groot bepaalde namens Legmeervogels de eindstand op 1-4. Met een mooie lob maakte de aanvaller een kwartier voor tijd zijn derde van de middag. Honsbeek: “Dit is een mooie ommekeer voor ons. Voor het moreel is deze overwinning fantastisch. Nu moeten we dit gevoel volhouden richting de komende competitiewedstrijden.”

Foto boven: Archieffoto Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)