Sterke tweede helft helpt Ilpendam langs De Meteoor

In de strijd om een ticket voor nacompetitie voor promotie heeft zondag vierdeklasser Ilpendam geen fout gemaakt tegen De Meteoor. Echt makkelijk ging het niet, maar de formatie van Remco Sint wist de Amsterdammers wel met 4-2 te verslaan.

Het moet in de rust flink hebben gedonderd in de kleedkamer van Ilpendam. De eerste helft was de thuisploeg geen schim van de ploeg die vorige week koploper Nieuw West United met 0-4 versloeg. Heel veel balverlies en spelers die hun tegenstander de ruimte lieten om te voetballen. Dat had ook te maken met het spel van De Meteoor. De bezoekers zetten de thuisploeg onder druk, wat ertoe leidde dat de middenmoter de eerste helft zelfs bovenliggende partij was.

Toch keek De Meteoor na twaalf minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Zenno Cramer nam een voorzet van Sem van Laarhoven in één keer op zijn pantoffel en liet doelman Robin van Zwieten kansloos. De voorsprong maakte het spel van Ilpendam er niet beter op. Daardoor konden de gasten op gelijke hoogte komen. Mohammed Amakran tikte van dichtbij binnen op aangeven van Wesley Grit. Desley Buiten had niet veel later een 1-2 op zijn schoen, alleen mikte hij rakelings over. In de blessuretijd kwam De Meteoor alsnog aan de leiding. Grit schoot van afstand op de paal en in de rebound maakte Amakran zijn tweede van de middag.

De tweede helft begon Ilpendam feller en werd er direct vanaf de aftrap met meer passie gevoetbald. De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd, drukte De Meteoor steeds verder terug en het wachten was op de gelijkmaker. Nadat Van Laarhoven en Jordy Blom hier niet in slaagden, tekende Rony Volmer na ruim een uur alsnog voor de 2-2. Sint bracht een kwartier voor tijd de van een blessure teruggekomen Mike Postma om zo nog meer druk te zetten en dat bleek achteraf een gouden wissel. Amper een minuut in het veld stelde hij Blom in staat de 3-2 te maken.

Tien minuten voor tijd was De Meteoor dicht bij een gelijkmaker, maar een goed indraaiende hoekschop van Mike Huisman werd door doelman Stan Bakker ternauwernood over de lat getikt. Twee minuten later besliste Postma het duel door Van Zwieten te omspelen: 4-2. In de blessuretijd verkleinde de ingevallen Manuel Garbajal de achterstand, alleen was de tijd voor De Meteoor te kort om nog iets aan de stand te doen.

Door de 4-3 overwinning blijft Ilpendam in de race omdat concurrenten Fortius en Geuzen Middenmeer ook wonnen. De Meteoor dreigt nog te moeten uitkijken nu de marge met de nacompetitiestreep verkleind is tot drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.