Sterker ADO ’20 pakt tegen JOS Watergraafsmeer na rust de zege

JOS Watergraafsmeer heeft zondagmiddag een voorsprong in de tweede helft uit handen gegeven. Waar het team van Cor ten Bosch vlak voor de theepauze nog met 1-2 voorkwam, verloor het uiteindelijk met 4-2.

Na de 4-1 overwinning van een week eerder tegen EVV waren de Amsterdammers nagenoeg veilig. De voorsprong op nummer vijftien Hoogland was namelijk opgelopen tot vier punten, waardoor er enigszins lucht ontstond voor de club. Tegen ADO ’20 stond echter een uitdagende wedstrijd te wachten, aangezien de vereniging nog altijd meedoet voor het kampioenschap. Hoewel de Heemskerkers dan ook beter waren, was het JOS Watergraafsmeer dat via Richmond Bossman op een voorsprong kwam te staan. Kort daarna maakte Ruben Doesburg, na een ongelukkig moment van de bezoekers, de gelijkmaker, maar nog voor de rust zette Tim Plemper zijn ploeg na een goede individuele actie op een nieuwe voorsprong.

De uitploeg kon de tweede helft vervolgens niet slechter beginnen, want binnen een minuut maakte Milan Klopper alweer de 2-2. Vier minuten later was het Sam Nijman die ADO ’20 op 3-2 zette, waarna in korte tijd ook Luc Schuffelen de bal het doel in werkte. JOS Watergraafsmeer had vervolgens geen antwoord meer op de situatie en verloor daardoor ruim van de thuisclub, die samen met OFC, Hercules en Gemert voor het kampioenschap strijdt. De Amsterdammers lijken met een voorsprong van drie punten en een veel beter doelsaldo ook volgend seizoen in de Derde Divisie te blijven, al moet het maandagmiddag eerst nog spelen tegen Blauw Geel ’38.

“De pijp is bij ons echt leeg”, zo benadrukte Ten Bosch na de wedstrijd. “We hebben simpelweg teveel blessures, waardoor het moeilijk is om een goede ploeg neer te zetten. De jongens die er staan werken keihard, maar het blijft lastig om op zo een hoog niveau te spelen. Hopelijk sluiten we het seizoen volgende week goed af, zodat we even vakantie kunnen vieren. Dan heb ik alle vertrouwen in volgend seizoen.”