Steur maakt zich niet druk over puntloos begin Diemen: “Ons spel wordt elke week beter”

Met nul punten uit de eerste twee wedstrijden is Diemen stroef uit de startblokken geschoten in de zondag derde klasse C. Toch valt dat volgens de nieuwe trainer Mark Steur te verklaren. Het proces heeft tijd nodig, al leeft wel het gevoel dat komend weekend tegen VSV de eerste punten gepakt zullen worden.

Een wisseling van de wacht zorgt vaak ook voor een andere speelwijze. Met zijn manier van spelen verwacht Steur vooral qua fitheid veel van zijn spelers, waar in de voorbereiding ook veel aandacht aan werd besteed. “Spelers roepen altijd heel modern dat ze hoog druk willen zetten en aanvallend voetbal willen spelen, maar beseffen daarbij niet dat de spitsen dan de fitste spelers van de selectie moeten zijn”, zegt de oefenmeester. “We zijn begonnen met bouwen en het werken aan mijn manier van spelen. Dat is even wennen, maar dat maakt het ook weer hartstikke leuk dat je vanaf nul kan beginnen. De spelers zijn ermee bezig, de trainingsopkomst is goed. Ik maak mij niet zo druk om het resultaat, omdat ik zie dat ons spel elke week beter wordt.”

Steur nam vier spelers mee van Sporting Almere (Chris Kommers, Elwin Janssen, Arnold Heeroomse en Joey van de Pol) en zag een paar talentvolle A-junioren doorstromen naar de selectie. “Die jongens van Sporting Almre ken ik al zolang. Ze zijn er altijd en verzaken nooit. Dat vind ik het belangrijkste”, legt hij uit. Tijdens de voorbereiding moest er het nodige gebeuren. “Vorig seizoen was het onder Gerrie (Breugem, red.) veel overleven. Weinig spelers, A-junioren die moesten overkomen. Het is ze gelukkig gelukt om erin te blijven, maar je ziet wel dat spelers conditioneel achterlopen. Tactisch kunnen ze ook nog het een en ander bijleren. Daar zijn we in het begin meteen vol op ingegaan. Elke week gaat het beter en pakken de jongens het op.”

Na vorig seizoen, waarin Diemen zich met hangen en wurgen veilig speelde, leeft er binnen de spelersgroep een gevoel van bewijsdrang om dat te verbeteren en dit seizoen uit alle problemen te blijven. “Ze hebben die intrinsieke motivatie omdat ze weten dat ze beter kunnen. Ik wil zelf in de top-7 eindigen. Als we zo blijven doorgaan, gaan we dat ook halen. Daar ben ik van overtuigd.” Daarvoor moet er wel zo snel mogelijk worden gewonnen, te beginnen tegen VSV. “Binnen de groep leeft het enorm. Tegen IVV (1-4 nederlaag) stond het heel goed, we speelden we goed. Die eerste drie punten verdienen de spelers ook voor het werk dat ze erin stoppen.”

Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)