Steven den Heeten (Sporting Martinus) bergt handschoenen op

Het 1-1 gelijkspel tussen Sporting Martinus en Laren’99 was zondag de laatste wedstrijd voor Steven den Heeten onder de lat bij de Amstelveners. De doelman moet stoppen omdat hij vanaf het nieuwe jaar een eigen bedrijf start en dat niet kan combineren met het voetbal.

Den Heeten begint een nieuw restaurant in De Pijp, genaamd Sushito. “Het is meer een ‘eat & take away’. We hebben een machine die een tortilla van rijst en zeewier kan maken. Mensen kunnen zo hun eigen burrito samenstellen”, vertelt hij enthousiast.

Den Heeten speelde vanaf de E-pupillen bij Sporting Martinus. Na veertien jaar nam hij afscheid bij de roodgelen. “Het is jammer. We zijn er vanaf het nieuwe jaar echt zeven dagen per week bezig. Het opstarten kost natuurlijk veel tijd. Ik heb mijn werk opgezegd (in de makelaardij) en ik stop dus ook met voetbal. Ik wil er echt 100% voor gaan. Ik blijf wel beschikbaar bij nood. Dat heb ik met Ron Gerlof (de trainer van Sporting Martinus, red.) afgesproken. Mocht het uiteindelijk wel te combineren zijn kan ik altijd nog terugkomen. Wie weet.”, zegt de gestopte doelman.

Den Heeten heeft zijn afscheid bescheiden gevierd met ploeggenoten bij Sporting Martinus. “We zijn nog tot lang door gegaan. Binnen de club zijn we heel hecht. Ik heb er met veel mensen over gehad, maar ik heb geen speech gehouden hoor”, lacht hij.

Sporting Martinus gaat de winterstop in op een negende plaats. Den Heeten heeft er vertrouwen in dat zijn oud-teamgenoten het goed gaan doen in de tweede seizoenshelft. “We hebben ons zelf wel iets tekort gedaan in sommige wedstrijden. Het is natuurlijk een nieuwe klasse voor ons. Dat is even wennen, maar we gaan ons sowieso handhaven. Het linkerrijtje is wel haalbaar.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)