Home / slideshow / Stoffels blijft De Dijk trouw: “Moeten de positieve lijn doortrekken”

Stoffels blijft De Dijk trouw: “Moeten de positieve lijn doortrekken”

Ron Stoffels is ook komend seizoen een van de trainers van de zaterdagselectie van ASV De Dijk. De oefenmeester gaat na de zomer met een nieuwe trainer een vergelijkbare samenwerking aan als die hij had met Ben Vis.

Zoektocht

Vis gaat na de zomer aan de slag bij Waterwijk, waardoor zijn functie momenteel vacant is. “We zijn hard op zoek naar een trainer die samen met mij het elftal kan leiden”, vertelt Stoffels. “Daarbij willen we dezelfde combifunctie toepassen als ik met Ben bekleedde. Inmiddels hebben we met meerdere trainers een gesprek gehad. Het moet simpelweg klikken met de spelersgroep en technische staf. Dat is het belangrijkste.”

“Het positieve vind ik dat de groep achter ons beleid staat en dat we van plan zijn volgend seizoen de lijn door te trekken die we afgelopen jaar hebben ingezet. We hebben een uitstekend seizoen achter de rug met een tweede plaats en periodetitel, waardoor we klaar waren om te promoveren. Door omstandigheden is de competitie helaas stilgelegd, maar we waren absoluut op de goede weg.”

Transfers

Stoffels heeft de zekerheid dat negentig procent van de selectie blijft, al nemen ook een aantal jongens afscheid. “Sommige spelers zitten bijvoorbeeld met hun werk, dus die moeten simpelweg stoppen. Daardoor zijn we op zoek naar een aantal spelers die onze selectie kunnen versterken. Het is in ieder geval zeker dat Bas Bijvoet komende zomer overkomt van IVV, wat voor ons een mooie versterking is. Daarnaast zijn we nog in gesprek met een aantal andere spelers, al hebben zij nog niet hun ja-woord gegeven. Of we nog meer spelers nodig hebben? Vooral op de verdedigende posities zijn we op zoek naar spelers die onze selectie van extra krachten kunnen voorzien, dus die zijn meer dan welkom.”

Ook hoopt hij komend seizoen van een nieuwe competitie te profiteren. “De Dijk gaat volgend seizoen starten met een Onder 23-elftal, waarvoor eveneens veel aanmeldingen binnenkomen. Deze spelers kunnen we ook doorschuiven, zodat elftallen onderling elkaar kunnen helpen. Al is het belangrijkste natuurlijk dat onze selectie bestaat uit jongens die wij graag willen hebben. Daarmee zijn we druk bezig. Hopelijk kunnen we binnen twee weken een nieuwe naam naar buiten brengen”, aldus Stoffels.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Eerste twee versterkingen voor De Dijk bekend