Home / Algemeen / Eerste twee versterkingen voor De Dijk bekend
asv De Dijk

Eerste twee versterkingen voor De Dijk bekend

Zaterdag Hoofdklasser De Dijk heeft voor volgend seizoen de eerste twee versterkingen binnen. Tim Koning verruilt Van Nispen (zaterdag) voor De Dijk, daarnaast komt Ivo de Waal over van FC Abcoude.

Tim Koning

De 26-jarige Tim Koning speelde het afgelopen seizoen bij het zaterdagteam van Van Nispen, hiervoor voetbalde hij bij Noordwijk en Voorschoten’97. Onlangs verhuisde hij vanuit Leiden naar Amsterdam. Koning is een creatieve en scorende middenvelder die ook een stuk ervaring meebrengt. Mede door het vertrek van Feyo Glim naar Ter Leede was De Dijk op zoek naar versterking voor het middenveld.

“Het afgelopen seizoen was eigenlijk een ‘voetbaltussenjaar’ voor mij”, licht de middenvelder toe. “We speelden met Van Nispen wel op zaterdag tweede klasse niveau, het was eigenlijk team met veel jongens die eerst bij Noordwijk hebben gespeeld. We wilden allemaal even iets minder trainen en vonden de gezelligheid even iets belangrijker.” Dit jaar trainde hij en zijn teamgenoten vaak maar één keer per week, iets wat ook terug te zien is in de resultaten van het team. Van Nispen eindigde op de twaalfde plaats. “Voor ons was het wel een geluk dat het seizoen tot zo’n abrupt einde is gekomen.”

Recent is Koning naar Amsterdam verhuisd. In de hoofdstad heeft hij zijn werk en is hij zijn studie aan het afronden. Dus ging hij op zoek naar een club die dichterbij was. “Via via ben ik in contact gekomen met De Dijk, maar ik had ook contact met andere clubs, en zou ik een testwedstrijd spelen. Helaas kon dat door de coronamaatregelen niet doorgaan. Dus toen hebben we een heel uitgebreid Skype-gesprek gehad. Dat was wel gek, want ik zat gewoon thuis op de bank en had het gesprek met de technische staf en het bestuur.” Na afloop van het gesprek wist Koning wel dat De Dijk voor hem de beste keuze was, vanuit de club was het gevoel wederzijds.

“Het is wel een sprong in het diepe. De afgelopen jaren heb ik vooral eerste en tweede klasse gespeeld en daarvoor bij Noordwijk. Daar heb ik wel minuten gemaakt in het eerste. Ik heb genoeg zelfvertrouwen om te weten dat ik het wel ga redden in de Hoofdklasse, maar het is nu aan mij om te laten zien dat ik het niveau aan kan.”

Ivo de Waal

Aanvaller Ivo de Waal speelde de afgelopen twee jaar voor FC Abcoude, daarvoor was hij actief bij Dos Kampen en in de jeugd van FC Utrecht. “Ik ken een paar jongens van De Dijk en eigenlijk bleek dat de club op zoek was naar een aanvaller met bepaalde kwaliteiten”, vertelt de 1,90-meter lange spits. “Ik heb daarna een gesprek gehad met het bestuur en het is voor mijn ontwikkeling een goede stap.” De Waal vertelt verder dat hij heeft gehoord dat het team van De Dijk erg getalenteerd is, met de nodige ambities. 

De Waal werd in zijn periode bij Abcoude in beide jaren topscorer, hij scoorde in beide seizoenen veertien keer. Dit seizoen stond zijn ploeg er ook niet verkeerd voor. Het team van trainer Petar Djenic stond vijfde, maar de verschillen in de zondag derde klasse C waren klein. Klik hier om de ranglijst te bekijken. “We begonnen goed aan het seizoen, uiteindelijk was er misschien toch wel meer mogelijk dan dat we hebben gehaald. Dus dan is het jammer dat we het niet goed hebben kunnen afsluiten.” De Waal vindt het ook vervelend dat zijn periode bij Abcoude is abrupt is gestopt. “Ik heb twee goede jaren gehad bij de club en dan is het best jammer dat je het zo moet afsluiten.”

Foto: Hans van Beek