Stoïcijns Wartburgia wint wéér

Voor de winterstop bleek Wartburgia een ijzersterke ploeg en verloor het nog niet. Na de winterstop weet je maar nooit hoe het verder gaat, maar het tweedaagse trainingskamp in Venlo lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. In de kou en op een zwaar grasveld won Wartburgia bij SCW: 1-5.

In dit geval duurde het 4 minuten voor de 0-1 op het scorebord stond. David van Paridon zag Armando Cuvalaj diepgaan, die de bal scherp voor gaf, waarna spits Daan Tuerlings goed binnen tikte. Na een open kans aan de andere kant die niet aan SCW bleek besteed, was het wederom Cuvalaj op rechts die ditmaal Dylan van Dam een niet te missen kans bood: 0-2 na 11 minuten.  Wartburgia domineerde en controleerde maar op een paar kansen na met wat knappe reddingen van de SCW keeper na gebeurde er niet veel meer in de eerste helft.

Na de thee miste Wartburgia twee grote kansen en zag na een verdedigende fout Tijn Schoof al snel de aansluitingstreffer maken. Niet onder de indruk combineerden de Amsterdammers rustig door, wat in de 53ste minuut leiddde tot de tweede goal van Tuerlings. Na sterk opstomen van Joost Hommenga reageer hij na een kluts met de keeper het snelst. Tien minuten later maakte hij zijn hattrick compleet na een prachtige aanval over links. De wedstrijd was gespeeld, behalve voor Daan van Dijk, eindelijk terug na wekenlang blessureleed. Na een imponerende solo en een mooie een-twee combinatie bepaalde hij de eindstand op 1-5.

Doordat concurrent De Dijk onverwachts punten liet liggen bij Pancratius, staat lijstaanvoerder Wartburgia nu op een comfortabele 9 punten voorsprong halverwege het seizoen.