Home / Algemeen / Stoppen Stan Bijl vergroot keepersproblemen De Dijk

Stoppen Stan Bijl vergroot keepersproblemen De Dijk

Stan Bijl keept zaterdag tegen Katwijk zijn laatste wedstrijd onder de lat bij tweededivisionist De Dijk. De 22-jarige doelman heeft besloten in de winterstop te stoppen om zich volledig te kunnen richten op zijn werk als jeugdtrainer bij Ajax. Daardoor blijft er met Nick Borgman slechts één keeper over.

“Ik heb het te druk bij Ajax. Op zaterdag moet ik continu vliegen naar de club en daardoor ben ik de afgelopen weken zelfs een paar keer te laat gekomen. Ook na de winterstop zou dat zo zijn”, zegt Bijl. Hij is keeperstrainer bij de onderbouw en sinds twee maanden ook trainer van de O13-2. “Die spelen rond het middaguur en dat is lastig te combineren. Bovendien ben ik bezig met mijn TC2-cursus en heb ik een eigen keeperschool met Dennis Gentenaar. Dat kost allemaal te veel tijd.”

Een paar weken geleden liet hij al doorschemeren hoe het ervoor stond. Bijl was sinds zijn komst in 2016 reservedoelman, totdat Jeroen Verhoeven eind oktober geblesseerd raakte. Sindsdien keepte hij vier wedstrijden. De oud-doelman van Ajax (jeugd), NEC en Magreb’90 is de derde sluitpost die dit seizoen vroegtijdig zijn spullen inlevert aan de Schellingwouderdijk, na Zwarthoed (Excelsior) en Verhoeven (einde loopbaan). “De chaos bij de club heeft ook een beetje meegespeeld. Op deze manier heb ik er geen zin meer in.”

Foto: Rob Beense