Strijdend Diemen met tien man voorbij Alliance’22

In een waar spektakelstuk heeft zondag derdeklasser Diemen de goede vorm van voor de winterstop weten te verlengen. Na drie doelpunten in de knotsgekke slotfase was de ploeg van Mark Steur met tien man te sterk voor Alliance’22: 2-3.

Diemen begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Veel duels werden verloren en in balbezit was het erg slordig. Alliance’22 kwam al vroeg op voorsprong uit een vrije trap van aanvoerder Jeroen van den Hoek: 1-0. Enkele minuten later trok de scheidsrechter opeens een rode kaart. Waar de spelers van Alliance’22 protesteerden tegen de beslissing om hun teamgenoot van het veld te sturen, bleek de rode kaart voor Diemen-aanvoerder Boaz Saam te zijn wegens een vermeende slaande beweging.

Gek genoeg bracht de uitsluiting de spirit terug bij Diemen. Duels werden ineens gewonnen en hoewel de thuisploeg meer de bal had, kon Diemen enkele keren gevaarlijk worden. Vlak voor rust bracht Gianno dos Passos de bezoekers op aangeven van Jelle de Wild op gelijke hoogte: 1-1.

De tweede helft ging redelijk gelijk op, ondanks het overtal voor de thuisploeg. Alliance’22 kreeg een enorme kans op een nieuwe voorsprong, maar de inzet werd door Diemen-verdediger Bright Owusu van de doellijn gekopt. Hierbij kwam hij in aanraking met een tegenstander, kon na een korte behandeling weer verder, maar mocht van de scheidsrechter niet terug het veld in en moest gewisseld worden.

De slotfase werd spectaculair. Jessie te Paske leek Diemen vlak voor tijd uit een corner van Chris Kommers naar de winst te koppen. Toch bracht de arbiter de spanning terug in de wedstrijd door de bal enkele minuten later aan de andere kant van het veld op de stip te leggen. De vele protesten haalden niets uit en Van den Hoek schoot de penalty overtuigend binnen.

De wedstrijd leek in 2-2 te eindigen, maar Diemen had nog één geweldige aanval in petto. De ingevallen spitsen Elwin Janssen en Anthony Dean vonden elkaar met een flitsende combinatie, waarna Dean de instormende Jesse Ringelberg in staat stelde de winnende 2-3 binnen te knallen. “De hele bank ontplofte toen hij die winnende erin schoot”, jubelde Steur. “Een ongelooflijke teamprestatie. De organisatie staat als een huis en met de kwaliteiten binnen de ploeg kunnen er leuke dingen gebeuren.”

Door de overwinning blijft Diemen goed meedoen in de strijd om de tweede periode en verstevigt het de positie in de middenmoot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Hans van Dijk