Strijdend Diemen verslaat Zwanenburg met minimaal verschil

In de strijd voor lijfsbehoud heeft Diemen drie zeer belangrijke punten gepakt. Op eigen veld was de ploeg van Robin Ernest met 1-0 te sterk voor Zwanenburg. Door de overwinning bedraagt het gat voor Diemen tot een veilige plek vijf punten, Zwanenburg blijft tweede maar ziet DSOV naderen tot op een punt.

Na de matige vertoning van vorige week tegen Arsenal, waarin Diemen in de eerste tien minuten al de wedstrijd verloor, was de ploeg gebrand op een resultaat tegen Zwanenburg. Geen gemakkelijke opgaaf, daar Diemen in de uitwedstrijd grote delen van de wedstrijd kansloos was geweest. Dit keer wist Diemen echter meer dan goed partij te bieden, de verdediging stond uitstekend onder leiding van de debuterende Pierre Tosch en over het hele veld werd gestreden voor elke meter.

IMG_3859

Zwanenburg probeerde de opbouw van Diemen vroeg te ontregelen door veel druk te zetten, Diemen kwam echter een aantal keer prima onder de druk vandaan en werd dan ook direct gevaarlijk omdat Zwanenburg veel ruimte weggaf achterin. De eerste grote kans was dan ook voor Diemen, toen van Bree Stobbelaar bediende, die oog in oog net naast de paal mikte. Het gaf Diemen nog meer overtuiging dat er een goed resultaat kon worden behaald. Na een half uur spelen kwam Diemen dan ook op voorsprong. een lang lopende aanval werd nog niet afgewerkt door Stobbelaar maar de rebound werd vanuit een moeilijke hoek binnengeschoten door Boaz Saam. Na deze goal ging de druk van Zwanenburg iets liggen en kon Diemen de rest van de eerste helft rustig uitspelen.

IMG_3866

In de tweede helft een sterker Zwanenburg, dat constant via de flanken de aanval zocht maar telkens stuitte op de hechte verdediging van Diemen. In de omschakeling kreeg Diemen grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Een schot van Kay Minnema werd uit de kruising getikt, een keihard schot van de Vries vloog ent over de lat en vrij voor de keeper schot van Bree langs de verkeerde kant van de paal. Ook Zwanenburg liet een aantal goede kansen liggen, waar de meeste schoten werden geblokkeerd door de hardwerkende thuisploeg was er altijd keeper Moen die een aantal knappe ballen pakte. Zwanenburg probeerde met een extra spits nog een goal te forceren maar Diemen bleef uiteindelijk met veel strijd en inzet op de been.

IMG_3854

Over twee weken volgt voor Diemen de cruciale wedstrijd tegen Sporting Martinus, Zwanenburg ontvangt dan koploper DCG. In dat duel zal het elftal van Edwin Eefting er alles aan doen om het kampioenschap van de Amsterdammers met een week uit te stellen. Kijk voor alle uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.