Strijdend OFC houdt punten in Oostzaan

OFC heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning behaald tegen OSS ’20. De hardwerkende Oostzaanders wonnen het duel op het eigen sportcomplex met 1-0.

De koploper in de Derde Divisie Zondag had tegen OSS ’20 de kans om de 5-4 nederlaag tegen JOS Watergraafsmeer van een week eerder van zich af te spelen. OFC begon uitstekend aan de wedstrijd, waardoor het wachten was op de openingstreffer. Die kwam er na een voorzet van Max Veerman, waarbij Niels Springer de bal binnen werkte. In het overige gedeelte van de eerste helft kreeg OFC nog een aantal kansen, maar die resulteerden niet in een treffer.

Na rust kwamen beide ploegen anders uit de kleedkamer. OFC was lang niet altijd zuiver in balbezit en moest oppassen dat het niet tegen een gelijkspel aanliep. De achterste linie van de ploeg van Pieter Mulders slaagde er echter in om de rug recht te houden en de aanvallen van de tegenstander in de kiem te smoren. Het zorgde ervoor dat OFC de drie punten in Oostzaan hield.

De zege gaf Mulders na afloop een trots gevoel. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we hebben vandaag enorm gevochten”, vertelde hij. “Dat verdient een groot compliment. Na de nederlaag tegen JOS Watergraafsmeer hebben we dit weekend uitstekend gereageerd. Dat is fantastisch om te zien.”