Home / Derde Divisie zondag / Strijdend OFC verliest in doelpuntrijk duel nipt van Unitas

Strijdend OFC verliest in doelpuntrijk duel nipt van Unitas

OFC is na de overwinning op UNA van afgelopen week tegen een nederlaag aangelopen. De Oostzaanders verloren met 4-3 van achtervolger Unitas.

Aan het begin van de eerste helft leek er niets aan de hand voor OFC. De bezoekers speelden uitstekend en kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. Genridge Prijor maakte de 0-1, waarna Abdel Malek el Hasnaoui voor de tweede treffer zorgde. Het bleek daardoor een eenvoudige middag te worden voor OFC, maar niets was minder waar. Door een foutje van de bezoekers maakte Unitas vlak voor rust de 1-2, waardoor de ploeg in de tweede helft met vertrouwen uit de kleedkamer kwam.

De tweede helft was slordig aan beide kanten. Unitas begon opportunistischer te spelen en kwam op voorsprong te staan. Tweemaal was het een corner die OFC de das omdeed. Vervolgens ontstond een open wedstrijd, waarin de ploeg van Pieter Mulders risico begon te nemen om de gelijkmaker te forceren. Unitas maakte daar slim gebruik van en scoorde de 4-2, waarna Joël Donald nog voor de aansluitingstreffer zorgde. In de blessuretijd kreeg OFC nog kans op de gelijkmaker, maar die ging niet het doel in.

Mulders was na de wedstrijd duidelijk over zijn ploeg. “We hebben vandaag verloren van onszelf en dat is zonde. Op het gebied van strijd kan ik mijn ploeg niets verwijten: ze hebben gestreden tot het einde. We hielden geloof in een goed resultaat, maar helaas zat dat er niet in. Volgende week spelen we tegen Gemert en moeten we het weer laten zien.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC