Home / slideshow / Strijdend SCPB ’22 wint op bezoek bij VVZA

Strijdend SCPB ’22 wint op bezoek bij VVZA

Op bezoek bij VVZA heeft SCPB ’22 zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Danny Hijzelendoorn heeft daarmee nog altijd de 100% score. In Amersfoort werd het 2-3.

De start van SCPB ’22 was wat moeizaam. Bij aankomst bleek de kleur van de sokken teveel te lijken op de sokken van de tegenstander, waardoor blauwe sokken van VVZA geleend moesten worden. Ook viel tijdens de warming-up een speler uit, waardoor Hijzelendoorn zijn opstelling moest aanpassen. Voor de wedstrijd was het dus al rommelig en dat leek nog even in de hoofden van de spelers te zitten. Want nadat VVZA in de tweede minuut via Maik van Elst een eerste poging miste, was het bij zijn tweede poging wel raak: 1-0.

Daarna was SCPB ’22 scherp en dacht het meteen de 1-1 te maken. Uit een vrije trap kopte Dennis Dinkgreve binnen, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Even later kreeg Dinkgreve nog een paar kansen, maar schoot daarbij over. Na ongeveer twintig minuten viel de 1-1. Van ruime afstand probeerde Dominique Sweers het maar eens. Doelman Bryan Prins kreeg zijn handen niet goed achter de bal, waarna deze achter hem het net in plofte. Snel daarna werd het ook 1-2. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Ralf Fenne bij de tweede paal binnen getikt. Met een kopbal van Bas Pel waren de bezoekers ook nog dicht bij de 1-3. Aan de andere kant kreeg VVZA met Freek Rubrech nog een kans op de 2-2, maar van dichtbij kopte hij over.

Meteen na rust was de eerste kans voor de thuisploeg. Leroy de Jeger  kreeg een enorme kans, maar schoot de bal naast. Na een klein uur viel de 2-2 wel. Uit een corner kopte Rubrech raak. Daarna volgden weer wat kansen voor de Badhoevedorpers. Zo kon Diede Mentink alleen op de keeper af, maar die wist zijn hand er nog knap achter te krijgen. De corner die volgde leverde niets op. Een kwartier voor tijd was het Gianni Oosterhoff die knap de 2-3 wist te maken. Daarna was het overleven voor SCPB ’22, maar dat lukte.

Volgende week staat er een bekerduel op het programma, tegen derdeklasser FC Abcoude. Bekijk hier het hele programma in de districtsbekerDe week daarna speelt SCPB ’22 in de competitie thuis tegen Sporting ’70. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)