Home / Algemeen / Strijdvaardig WVHEDW pas na een uur op de knieën tegen Quick ’20

Strijdvaardig WVHEDW pas na een uur op de knieën tegen Quick ’20

Een bekerduel tussen een zaterdag tweedeklasser en een derde divisionist lijkt vaak een formaliteit, maar WVHEDW verkocht een uur lang haar huid duur. De ploeg van Kees Oostermeijer kon prima meekomen in het spel van Quick ’20. Toen de ploeg uit Oldenzaal na een uur spelen echter uitliep naar 3-0, was het verzet gebroken en de wedstrijd gespeeld.

Het klassenverschil was de gehele eerste helft nauwelijks te zien. Quick ’20 had wel iets meer balbezit, maar kansen kreeg het amper tegen een strijdvaardig WVHEDW. Op het moment dat de felle druk van de Amsterdammers rond de twintigste minuut een klein beetje weg viel, sloegen de gasten hun slag. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door aanvoerder Ryan Snelders over de muur in de korte hoek gekruld: 0-1.

WVHEDW mocht doelman Mitchel Dijkstra (overgekomen van JOS/Watergraafsmeer) een paar minuten later dankbaar zijn dat hij alert reageerde op de inzet van Tim Zwienenberg, die na een lange bal vanuit achteruit vrij opdook in het strafschopgebied. In de rebound had de aanvaller van Quick de bal voor het inschieten met een leeg doel, maar schoot over.

1884 Loeve

Daarna zette de thuisploeg weer aan. De Amsterdammers moesten het in aanvallend opzicht vooral van hoekschoppen hebben, maar het vizier stond bij Ruben Loeve (scrimmage) en Cees Smaal (kopbal over) niet op scherp. Ook na rust ontbrak het WVHEDW aan zorgvuldigheid in de buurt van het strafschopgebied. De gelijkmaker zat er niet meer in. Een schot van Loeve werd goed gekeerd door Felix van Berkel en de doelman van Quick ’20 had een paar minuten later ook weinig moeite met een schuiver van invaller Akke Pennin.

Waar WVHEDW het naliet om zichzelf te belonen, werd aan de andere kant het verschil gemaakt. Rens van Benthem liet verdediger Mick Zwolle zijn hielen zien en bekroonde een lange rush met een treffer: 0-2. Het was de eerste keer in de tweede helft dat de gasten serieus in het strafschopgebied van WVHEDW te zien waren. Toen de aanvaller van Quick ’20 een paar minuten later alle ruimte kreeg om de 3-0 binnen te schieten, was de wedstrijd gespeeld.

1883 Smaal

“We konden aardig meekomen”, aldus trainer Kees Oostermeijer, “maar dit soort wedstrijden worden bepaald op details. We wisten dat we het conditioneel lastig zouden krijgen, we zijn pas 2,5 week bezig in de voorbereiding, Quick ’20 is gewoon verder. Zestig minuten lang was het een bekerwedstrijd, maar na twee foutjes klappen zijn er overheen. Na de 3-0 werd het een soort oefenwedstrijd en speelden we het maar rustig uit, zonder blessures of pijntjes eraan over te houden. Achteraf gezien is dit natuurlijk een logische uitslag, alleen zou het heel anders zijn gelopen als wij gelijk hadden gemaakt. Dat zou overigens niet onverdiend zijn geweest en het spel stemt mij daardoor zeker tevreden.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste kwalificatieronde van de landelijke KNVB Beker.