Stunt tegen Bloemendaal kan degradatie Arsenal niet voorkomen

Een bizarre gewaarwording, zo valt de wedstrijd tussen Arsenal en Bloemendaal het beste te omschrijven. Arsenal moest winnen van de koploper om hoop te houden op het ontlopen van directe degradatie. Dit lukte (2-1) maar doordat Fortius in de laatste tien minuten een 0-1 achterstand omboog tegen Ouderkerk viel deze droom in duigen. Arsenal degradeert samen met VVA/Spartaan uit de zondag derde klasse C.

Zo stond Arsenal ondanks een knappe overwinning met lege handen maar verpestte het ook nog eens het kampioensfeest van Bloemendaal. Die ploeg zag FC Weesp er met de titel vandoor gaan. Zo heerste er bepaald geen feeststemming na afloop op Sportpark de Schinkel. Arsenal begon goed aan de wedstrijd en al na vijf minuten kwam de ploeg van Imro Wielkens aan de leiding. Melvin Holwijn onderschepte een matige breedtepass van Sam Ras en rondde koelbloedig af: 1-0.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Bloemendaal steeds beter in de wedstrijd. De gasten kregen meerdere mogelijkheden maar doelman Sam Coenen hoefde slechts eenmaal in actie te komen. Hij bracht redding op een van richting veranderde vrije trap van Melvin Jordaan. Even later kreeg Bloemendaal een strafschop na een overtreding van Jordinho Roosblad. Hij duwde Jordaan in de rug en scheidsrechter Krop legde de bal op de stip. Tim Beeren wist zich wel raad met dit buitenkansje en Coenen was geklopt: 1-1.

De vele toeschouwers van Bloemendaal gingen er eens goed voor zitten in de tweede helft. Het was echter Arsenal dat het beste uit de kleedkamers kwam. Sam Ras ging voor de tweede keer in de fout. Hij verspeelde de bal dit keer aan Liam Born die vervolgens de 2-1 op het scorebord bracht. Arsenal zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. Bloemendaal gooide alles op de aanval maar de bal wilde er niet meer in.

Archieffoto boven: Jos Spitteler

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!